Schoonheidsspecialiste Saskia Geurtsen in haar nieuwe salon aan de Spalstraat in Hengelo. Foto: Luuk Stam
Schoonheidsspecialiste Saskia Geurtsen in haar nieuwe salon aan de Spalstraat in Hengelo. Foto: Luuk Stam

Saskia Geurtsen opent schoonheidssalon aan huis

Economie

Salon Saskia is op 1 september gestart in de Hengelose Spalstraat

Door Luuk Stam

HENGELO – Ze mag zichzelf sinds kort schoonheidsspecialiste noemen en dus staat Saskia Geurtsen-Kloosterboer (38) uit Hengelo niets meer in de weg om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Op vrijdag 1 september opende ze met ‘salon Saskia’ haar eigen schoonheidssalon aan huis, in de Spalstraat. “Dit voelt fantastisch!”, reageert de kersverse eigenaresse van deze nieuwe Hengelose salon. 

Vanaf nu is de salon op afspraak geopend, want Geurtsen werkt hiernaast nog 18 uur per week in de zorg, als begeleidster in de huiskamer binnen een zorgcentrum in Hummelo. Ze heeft ruim twintig jaar ervaring in dit vak en nog altijd veel plezier in haar werk, maar besloot toch om naast haar baan een opleiding tot schoonheidsspecialiste te gaan volgen. “Want dat heeft me altijd al getrokken”, klinkt het. 

Ontspannen
In haar huidige werk – dat ze ook blijft doen – is Geurtsen veelal op praktisch vlak met mensen bezig, in haar rol als schoonheidsspecialiste hoopt ze ook op het vlak van wellness iets voor anderen te kunnen betekenen. “Het lijkt me heel mooi om mensen goed verzorgd en met een lekker ontspannen gevoel de deur uit te kunnen laten gaan”, vertelt de Hengelose. “Om ze echt even een momentje voor zichzelf te kunnen bieden.”

Dat doet ze in salon Saskia met simpele en uitgebreidere gezichtsbehandelingen, maar bijvoorbeeld ook met ontspanningsmassages van het gezicht. Daarnaast behoren korte behandeling als het verven van wimpers of wenkbrauwen, het epileren of harsen van wenkbrauwen en het harsen van bovenlip, kin, onderbenen of oksels tot de mogelijkheden.

Drukpuntmassage
Naast dit reguliere aanbod biedt Geurtsen in haar salon ook access bars-behandelingen aan. Daarbij gebruikt ze een drukpuntmassage waarbij energiebanen op het hoofd heel licht worden aangeraakt. Dit met als doel om gedachten, ideeën, emoties en overtuigingen los te laten. “Het is als het ware het leeggooien van de harde schijf in je hoofd”, vertelt Geurtsen, die ook hiervoor een specifieke opleiding volgde. 

Zelf zegt ze recent eveneens veel baat te hebben gehad bij deze behandeling. “Ik ging er heel blanco in, maar het is gewoon heel bijzonder hoe het werkt. Het zorgt voor meer ruimte in je hoofd, brengt malende gedachten tot rust. Voor mij gaf het hele mooie resultaten, ik vond het erg prettig. En daaruit ontstond het idee: dit wil ik anderen ook laten ervaren.”

Klusuurtjes
Door de combinatie kan ze nu in salon Saskia een volledig pakket op het vlak van ontspanning aanbieden. En daar hoeft de moeder van Sofie (11) en Jort (8) de deur niet eens voor uit. Via de gang in het pand waar in een ver verleden een sigarenhandel gevestigd was, loopt ze nu zo naar haar kleine, sfeervolle salon, die ze samen met haar man Remco gerealiseerd heeft. “Er zitten veel klusuurtjes in, maar ik ben heel blij met het resultaat.”

De prijzen voor de behandelingen heeft Geurtsen bewust zo laag mogelijk gehouden. “Want ik wil graag een salon zijn die voor iedereen toegankelijk is”, verklaart de schoonheidsspecialiste, die dit werk ook graag met haar zorgachtergrond zou combineren. “Het lijkt me ontzettend leuk om bijvoorbeeld oudere mensen of mensen met een beperking te behandelen, dat zijn groepen waar ik veel ervaring mee heb. Maar natuurlijk is iedereen hier van harte welkom. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen.”


www.salonsaskia.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden