Jessi Frederiks (links) draagt haar damesmodezaak Frederiks by Jessi per 1 juli met een gerust hart over aan Elke Peters (rechts), eveneens afkomstig uit de buurt. Zo blijft de winkel behouden voor Hengelo en omgeving. Foto: Emy Vesseur

Jessi Frederiks (links) draagt haar damesmodezaak Frederiks by Jessi per 1 juli met een gerust hart over aan Elke Peters (rechts), eveneens afkomstig uit de buurt. Zo blijft de winkel behouden voor Hengelo en omgeving. Foto: Emy Vesseur

De dameszaak van Jessi krijgt een nieuwe eigenaar

Economie

Per 1 juli is het officieel: Jessi Frederiks vindt in Elke Peters geschikte opvolger

Door Emy Vesseur

HENGELO – Jessi wil het niet langer voor zich houden. Ook klanten vragen er regelmatig naar: ‘Heb je al een opvolger voor de winkel?’ Nu alles rond is, kan ze het nieuws naar buiten brengen. Ja, ze heeft een geschikte opvolger gevonden voor haar damesmodezaak Frederiks by Jessi en haar naam is Elke Peters.

De Hengelose onderneemster kan opgelucht ademhalen. Afgelopen december besloot ze ‘met pijn in het hart’ haar damesmodezaak ter overname aan te bieden, zodat ze zich beter kan focussen op haar andere twee zaken, Frederiks Mannenmode en Frederiks Bedrijfskleding. Na een oproep onder haar klanten en in deze krant, meldden zich enkele geïnteresseerden, waaronder Elke Peters. “Bij Elke had ik meteen een goed gevoel”, zegt Frederiks. “Heel fijn dat ze uit de buurt komt en geen keten meebrengt. Zo blijft de winkel lekker dorps.”

Juiste moment
Elke Peters (45) woont tussen Vorden en Hengelo en shopt regelmatig bij de damesmodezaak aan de Raadhuisstraat. Als vaste klant ontving ze in januari ook de brief, waarin Frederiks haar besluit toelichtte en een oproep deed voor opvolging. Peters: “De gedachte om de winkel over te nemen kwam meteen bij mij op. Dat de winkel misschien zou verdwijnen vond ik jammer en ik was toe aan een nieuwe uitdaging.”

Een aanstaande knieoperatie weerhield haar ervan om meteen te reageren, maar de brief bewaarde ze. “Dat gaf me tijd om er goed over na te denken. Uiteindelijk heb ik contact opgenomen.”

Het klikte meteen tussen Frederiks en Peters, die allebei een commerciële opleiding in fashion volgden en van aanpakken houden. Peters heeft bij Roozegaarde Sport en Mode, even verderop in de Spalstraat gewerkt. Kort daarna belandde ze in het familiebedrijf van haar ouders, Smederij Oldenhave in Vorden, waar ze twaalf jaar werkzaam bleef. “De afgelopen jaren heb ik me vooral gericht op de opvoeding van mijn zoon. Die is inmiddels dertien en wordt steeds zelfstandiger. De kans een winkel over te nemen, dient zich op het juiste moment aan. Ik heb er heel veel zin in.”

Elke Fashion
Op zaterdag 1 juli neemt Peters het stokje officieel van Frederiks over en verandert de naam boven de winkel in Elke Fashion. De twee benadrukken dat het winkelconcept – eigentijdse merkkleding voor een betaalbare prijs met persoonlijke aandacht, een kopje koffie en een luisterend oor – onveranderd blijft. Peters: “Ik ga door met hetzelfde team en dezelfde merken, waarvan ik als klant niet wilde dat ze uit het dorp verdwijnen. In plaats van shoppen bij Jessi, ga je straks naar Elke.”

De collectie voor aankomende winter is nog door Frederiks ingekocht en ook de eerste maanden zal ze Peters helpen bij de inkoop, administratie en andere zaken. “Ik wil het netjes overdragen en haar niet in het diepe gooien”, zegt Frederiks. Daar is Peters blij om: “Gelukkig zit Jessi aan de overkant, wat het makkelijk maakt.”

Inleveren spaarpunten
Klanten kunnen binnenkort een bericht verwachten over de invulling van de overdracht op zaterdag 1 juli. “Het wordt een moment van gedag zeggen en kennismaken met Elke als nieuwe eigenaar, waar we een feestelijk tintje aangeven”, zegt Frederiks. “Ik heb acht jaar met heel veel plezier de zaak gerund en ga zeker de klanten en mijn verkooptoppers missen. Ik wil ze graag bedanken voor alle aankopen en steun de afgelopen jaren!”

Verder adviseert ze klanten om gespaarde punten en cadeaubonnen van by Jessi voor die datum in te komen leveren. “Want op 1 juli begint de puntentelling vanaf nul.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden