Tom, Monique, Gijs en Sophie Horstink zijn blij met hun nieuwe Fruitwinkel. Foto: Liesbeth Spaansen

Tom, Monique, Gijs en Sophie Horstink zijn blij met hun nieuwe Fruitwinkel. Foto: Liesbeth Spaansen

Fruitbedrijf Horstink opent feestelijk na grootse verbouwing

Economie

STEENDEREN/RHA – Op 8 mei om 19.00 uur wordt de nieuwe winkel van Fruitbedrijf Horstink in Steenderen/Rha geopend na een flinke verbouwing. Tom, Monique, Gijs en Sophie Horstink heten belangstellenden van harte welkom om na een officieel moment rond te kijken met een hapje en drankje.

Door Liesbeth Spaansen

Monique Horstink laat de nieuwe winkel zien waar nog druk wordt gewerkt aan de inrichting. “In 2012 is de winkel verbouwd. Daarna zijn er tal van kleine aanpassingen geweest, koeling erbij et cetera, maar uiteindelijk kwamen we gewoon ruimte tekort.”

Architect Anne Visser tekende de nieuwe winkelinrichting en interieurbouwer Jos Groothornte van WoodLegends uit Geesteren realiseert de verbouwing. De boerderijwinkel blijft op de deel en krijgt daar veel meer ruimte. De ingang wordt verplaatst naar de carport. Dit is een overdekte, centrale ruimte, die een verbinding vormt naar de cidermakerij van Sophie Horstink. “We maken er zitjes en bij de winkelingang kunnen we ook spullen neerzetten.”

De winkel is helemaal leeggehaald, alle muren zijn weg. “Er zijn geen kleine inhammetjes meer. Klanten komen de hele winkel door”, laat Monique zien. “De koelcel is achterin de winkel, net als de keuken. Die is open. Als je hier dingen verpakt of kaas snijdt, houd je contact met de winkel. Daar ben ik heel blij mee.” De balie is ruim opgezet en gemaakt van oud kistenhout, de naam van Horstink komt er mooi op uit. De kaastafel is vervangen door een kaaswand. Er zijn aparte koelingen voor de zuivel en lekkers voor de borrelplank en natuurlijk veel ruimte voor fruit en groente.

Focus op fruit
“Fruit blijft het belangrijkst voor ons, met verse groenten erbij en producten uit de streek, zoals kaas en zuivel. Dat wilden we allemaal wat meer ruimte geven. Nieuw is dat we desembroodjes van Achterhoeks graan gaan afbakken. Het graan groeit in Silvolde en de broodjes worden gebakken door Het Goede, een bakker uit Dieren. We denken na of we meer kunnen maken met producten uit onze winkel, zoals soep. Zo kunnen we meer gemak toevoegen aan de winkel.”

De familie Horstink heeft met liefhebbers van fruit uit hun eigen fruitboomgaard een vaste klantenkring opgebouwd. Ze zijn ook blij met de korte lijnen die ze heeft met de leveranciers van streekproducten. “Het gaat om het ambacht dat erachter zit, je weet wat erin zit, korte lijnen. Natuurlijk bieden we meer want we kunnen niet alle producten hier verkrijgen of zelf verbouwen. We zitten hier op kleigrond, dus is ook niet alles te realiseren.”

Gezinsbedrijf Horstink
Monique houdt zich voornamelijk met de winkel bezig en zorgt voor de administratie. “Tom doet alle handel. We leveren veel aan supermarkten en groenteboeren. Gijs doet de teelt, in de fruitboomgaard zelf en Sophie de cider en in de zomer de foodtruck met koffie en zelfgebakken taart en het terras met uitzicht op de boomgaard. Ze ondersteunt mij in de winkel. Oudste zoon Joris is op de zaterdagen op het bedrijf aan het werk. Het is echt een gezinsbedrijf”, lacht Monique. “We hebben een super team van medewerkers die op elkaar ingespeeld zijn. In de zomer zijn er nog extra krachten. Er wordt hard gewerkt, we hebben echte aanpakkers.”

De waardering van de klanten is erg belangrijk. “Ze komen voor de beleving, worden hier begroet en geholpen, ook bijvoorbeeld met recepten. We maken een praatje, lopen mee naar de auto als het nodig is. Het is hier gewoon gezellig.”

Horstink trakteert
“We gaan zes weken lang vouchers uitdelen. Elke week wordt een ander product aangeboden. Klanten kunnen die verzilveren als ze de week erop boodschappen komen doen.” De datum van geldigheid staat op het voucher vermeld. “We doen ook een kassabonnenactie. We krijgen een prachtige Chiquitafiets, Chiquitageel. Die verloten we. Even je naam en mailadres opschrijven op de kassabon en in de bus doen. Daarnaast maken we nog een mooi prijzenpakket.”


fruitbedrijfhorstink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden