De eerste uitbreiding van Jumbo Hollak is een feit. Bouke Hollak sluit de winkel voor de grote verbouwing. Foto: Jumbo Hollak Zelhem
De eerste uitbreiding van Jumbo Hollak is een feit. Bouke Hollak sluit de winkel voor de grote verbouwing. Foto: Jumbo Hollak Zelhem

Verbouwing Jumbo Hollak Zelhem gaat van start

Economie

ZELHEM – “Op dinsdag 2 mei 2023 sluiten wij met het team om 13.00 uur de deuren om in drie weken de winkel te verbouwen”, zegt ondernemer Bouke Hollak van Jumbo Hollak Zelhem. “Woensdag 24 mei openen wij om 9.00 uur een ruimere, nieuwe en frisse winkel. Normaal duurt een verbouwing ongeveer tweeënhalve week, echter is deze verbouwing nog iets complexer.”

Aan de achterzijde van de supermarkt is een nieuw gedeelte gebouwd waar kantine, kantoren en trainingsruimtes komen. Het nieuwe gedeelte moet echter nog worden doorgebroken naar het oude gedeelte. Dit kan pas gerealiseerd worden als de winkel dicht is omdat daar nu de machinekamer zit. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe riolering aangebracht in de winkel die moet worden ingezaagd in de vloer. “Dit soort dingen kosten helaas extra tijd”, zegt Hollak.

Parkeren en fietsen
De parkeerplaats is inmiddels al uitgebreid met zestien nieuwe plaatsen. Bij die parkeerplaats komt een fietsenstalling voor fietsen van medewerkers. “Op momenten dat er veel medewerkers werken die met de fiets komen dan staat het bij de winkel vol met fietsen. Dit hopen wij nu op te lossen door aan de achterzijde een eigen fietsenstalling te plaatsen voor ongeveer 27 fietsen. De ruimte die daardoor ontstaat nodigt klanten weer meer uit om met de fiets naar Jumbo Hollak te komen”, zegt Hollak.

Duurzaam
De nieuwe winkel wordt behoorlijk duurzaam. “Wij gaan van het gas af en er komen zonnepanelen op het nieuwe dak. Op het oude dak boven de supermarkt is inmiddels een complete sedum daktuin gerealiseerd. Sedum zorgt voor een betere isolatie van het dak en is heel goed voor de biodiversiteit in de omgeving. Het zorgt voor extra zuurstof, neemt veel vocht op en voorkomt daardoor ook wateroverlast. De koelingen worden na de verbouwing gekoeld met CO2 in plaats van het freongas waarmee het nu wordt gekoeld. CO2 is namelijk milieuvriendelijker dan freongas.”

“De klant zal qua duurzaamheid het meest de glazen dag-afdekking van de lagere koelingen gaan opvallen. Iedereen kent al wel de deuren voor onder andere de zuivel en de panklare AGF-producten. Na de verbouwing hebben ook de lagere koelingen van onder andere vlees, kaas en tapas dag-afdekking. Daarmee daalt het energieverbruik met minstens 10% tot 15%. Wij zijn hiermee een van de eersten in Nederland die dit toepassen.” Hollak vermoedt dat dit binnen een aantal jaar de nieuwe norm is.

Uitverkoop winkel
Op dinsdag 2 mei is van 8.00 tot 13.00 uur de grote uitverkoop van de winkelvoorraad. “Deze ochtend is er 50% korting op al het diepvries en vers, uitgezonderd dagvers brood en vers afgebakken bakkerijproducten. Aangezien wij drie weken dicht zijn, verwachten wij dat de mensen nog even extra de vriezer gaan volgooien. De overige producten die wij niet meenemen naar de nieuwe winkel worden ook uitverkocht. Daar zijn wij nu al mee begonnen.”

“Tijdens de sluitingsweken kan je wel gewoon online boodschappen bestellen bij Jumbo.com om thuis te laten bezorgen. Zorg wel dat je op tijd een moment reserveert en bestelt, zodat je zeker weet dat je op tijd de boodschappen in huis hebt. Het kan namelijk zijn dat door de grote vraag de bestelmomenten snel zullen vollopen. Dit kan je al drie weken van tevoren doen dus ik zou adviseren om nu al meerdere bestellingen te plaatsen met producten die je wekelijks nodig hebt. Dit kan je dan altijd nog kort voor de leverdatum aanvullen met andere boodschappen”, zegt Hollak. 

“Volg Jumbo Hollak op Facebook en Instagram om de verbouwing te volgen en op de hoogte te blijven van de nieuwtjes. Daarnaast komt er de komende weken meer informatie over de nieuwe winkel in het Contact Bronckhorst. Wij houden het nog even spannend maar wij hebben enorm veel zin in de verbouwing en de nieuwe winkel”, zegt Bouke Hollak.


Facebook.com Jumbo Hollak Zelhem

Instagram.com Jumbo Hollak Zelhem

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden