Henk Deunk, Hans Lenselink, Natasja Snijders, Nynke Dolphijn en Wout van ‘t Wel (staand, vlnr) en Geert Cornelissen (l.) en Rob Luttikholt. Foto: Richard Stegers

Henk Deunk, Hans Lenselink, Natasja Snijders, Nynke Dolphijn en Wout van ‘t Wel (staand, vlnr) en Geert Cornelissen (l.) en Rob Luttikholt. Foto: Richard Stegers

Open Bedrijvendag Ruurlo: ‘Unieke kans om in de keuken te kijken’

Economie

RUURLO – Leuk, leerzaam en boeiend voor jong en oud. Op zaterdag 1 april staat de Open Bedrijvendag Ruurlo op het programma. Belangstellenden uit de hele Achterhoek zijn dan tussen 10.30 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de 55 deelnemende bedrijven. Ook is er een interessant nevenprogramma.

Door Richard Stegers

De laatste Open Bedrijvendag in de gemeente Berkelland werd in 2019 gehouden in Neede. Met zo’n 5.000 bezoekers een groot succes. Daarna was het de beurt aan Ruurlo, maar corona gooide roet in het eten. Vandaar dat het evenement nu pas op de agenda staat. De organisatie is in handen van Belangenvereniging Bedrijventerreinen Ruurlo (BVBR). Het initiatief wordt ondersteund vanuit de gemeente en Bedrijvenkring Berkelland.

BVBR pakt het groots aan. De werkgroep Open Bedrijvendag is al lange tijd bezig met de voorbereidingen. “De belangstelling is groot. Veel bedrijven doen mee”, vertellen Hans Lenselink en Geert Cornelissen van de werkgroep. De Open Bedrijvendag Ruurlo wordt op 1 april (geen grap) gehouden op de bedrijventerreinen Everskamp, Venterkamp en Schansenkamp. “Er zijn in totaal 76 bedrijven gevestigd. Daarvan hebben zich er 55 aangemeld, dus al een prima deelnamepercentage. En bedrijven kunnen zich nog opgeven tot 1 maart, via de website of bij onze werkgroep.” De deelnemers reageerden enthousiast. Ze vinden het prettig om zich te presenteren in het kader van het werven van personeel voor werk of stage. Ook wordt zo de kans geboden om eigen relaties of familie van de werknemers uit te nodigen. Daarnaast kan het dienen als studie- en beroepsoriëntatie voor jongeren.

Bedrijven geven bezoekers een unieke mogelijkheid een kijkje in de keuken te komen nemen. Sommige bedrijven zijn ook daadwerkelijk in bedrijf. “Ze mogen zelf bepalen hoe ze er invulling aan geven. Het belooft in ieder geval boeiend en gevarieerd te worden. Er zitten echte pareltjes tussen. Veel mensen weten niet wat bedrijven doen of wat ze maken. Daar willen we verandering in brengen.” De organisatie verwacht mede daarom veel interesse. Men gaat uit van ongeveer 5.000 bezoekers uit de hele Achterhoek, maar dat kan zomaar meer worden.

Naast de bedrijfsbezoeken is er een aantrekkelijk nevenprogramma met muzikale aankleding en een horecaplein voor een hapje en een drankje (verzorging in handen van stichting De Weide). Zo kunnen belangstellenden terecht op het Onderwijsplein waar scholen zich presenteren en arbeidsmarktintegratie aan bod komt. Schoolkinderen hebben deze dag de mogelijkheid om zich te oriënteren op beroepsgerichte opleidingsbedrijven. De brandweer geeft demonstraties waarbij ook VR-brillen worden gebruikt. Er zijn politiehondentrainingen met een pakwerker. Bureau Drugszaken van de politie is met een ondermijningscontainer aanwezig en laat zien hoe je een drugslab herkent, interessant voor iedereen maar zeker ook voor verhuurders van bedrijfspanden. Kinderen kunnen zich vermaken met spelletjes en een springkussen, ook is er een goochelaar en helemaal spectaculair is het reuzenrad van 22 meter.

De bedrijven die meedoen zijn te herkennen aan speciale beach-vlaggen. Op verschillende plekken is parkeergelegenheid, dat staat duidelijk aangegeven. Er zijn meerdere informatiestands met plattegronden. Treintje Bello en golfkarretjes zorgen voor het vervoer van en naar de bedrijven, handig voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

Scholen, bedrijven en vrijwilligers die zich nog willen aanmelden voor de Open Bedrijvendag Ruurlo, kunnen dat doen via de buttons op de website. Daar is ook meer informatie te vinden. 

www.openbedrijvendagruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden