Jessi Frederiks in haar damesmodezaak Frederiks by Jessi in de Raadhuisstraat in Hengelo. De onderneemster is op zoek naar iemand die deze winkel van haar wil overnemen. Foto: Luuk Stam
Jessi Frederiks in haar damesmodezaak Frederiks by Jessi in de Raadhuisstraat in Hengelo. De onderneemster is op zoek naar iemand die deze winkel van haar wil overnemen. Foto: Luuk Stam

Wie neemt de dameszaak van Jessi over?

Economie

Hengelose onderneemster zoekt opvolging voor damesmodezaak Frederiks by Jessi

Door Luuk Stam

HENGELO – Ze heeft deze zaterdagmiddag nét een volledige kledingset verkocht in haar herenmodezaak aan de Hengelose Spalstraat als Jessi Frederiks (32) voor een foto bij dit artikel de oversteek maakt naar haar damesmodezaak aan de Raadhuisstraat. Daar regent het deze dagen reacties. “Ik vind het helemaal niet leuk”, zegt een vrouw in de winkel, die als trouwe klant afgelopen week per brief op de hoogte is gebracht van het nieuws. De onderneemster zegt de keuze ook met pijn in haar hart te hebben gemaakt, maar benadrukt direct: “De winkel blijft bestaan!”

Daarvoor is Frederiks op zoek naar een opvolger, iemand die de damesmodezaak Frederiks by Jessi voort wil zetten. Op een steenworp afstand van de winkel die ze hier in 2015 opende, runt de onderneemster sinds 2013 haar herenzaak Frederiks Mannenmode. Daarnaast is ze gestart met de verkoop van bedrijfskleding, op veler verzoek en met succes. En dan zijn er nog de webshops van zowel de heren- als de dameszaak. “Ik heb gemerkt dat het alles bij elkaar te veel voor me is geworden”, vertelt Frederiks over de keuze om de dameszaak nu ter overname aan te bieden. “Dan ontkom je er niet aan, ik moet kiezen.”

Moeilijke keuze
Ze is trots op wat ze in tien jaar tijd samen met haar team heeft neergezet, maar zegt simpelweg te weinig tijd te hebben om de drie aparte zaken – herenmode, damesmode en de bedrijfskleding – draaiende te blijven houden. “Tijdens de winkeltijden, maar vooral ook door alles dat er daaromheen bij komt kijken”, verklaart Frederiks. “Als je merkt dat er ook nauwelijks privétijd overblijft, dan komt het besef dat het tijd is om in één van die zaken het stokje door te geven. Ik heb er lang over nagedacht. Het is een heel moeilijke keuze, want ik heb ook heel veel bloed, zweet en tranen in de dameszaak zitten.”

De dameswinkel aan de Raadhuisstraat zomaar sluiten, dat is voor Frederiks geen optie. “We hebben hier in acht jaar iets heel moois opgebouwd, het zou zonde zijn om daar ineens een punt achter te zetten en dat gaan we dus ook zeker niet doen”, klinkt het. Voor de aankomende lente en zomer zijn dan ook alweer collecties ingekocht. De eerste levering hangt al in de winkel. Frederiks: “Voorlopig verandert er voor de klanten niks. We gaan gewoon op deze voet door totdat we een opvolger gevonden hebben.”

Fijne plek
Die zoektocht zal op de achtergrond plaatsvinden. Frederiks hoopt haar eigen enthousiasme over te dragen op degene die het hier van haar wil overnemen. “Dit is een heel mooie kans voor iemand die het geweldig zou vinden om een eigen zaak te runnen, met een enthousiast en deskundig team, een vaste klantenkring en mooie jaarcijfers”, stelt zij. “En het is hier meer dan alleen een winkel waar dames hun kleding kopen. Het is ook een fijne plek waar een babbeltje wordt gemaakt en een kop koffie wordt gedronken. Dat willen we behouden.”

Zelf zal Frederiks het gezicht blijven van de herenmodezaak. Ook met de verkoop van bedrijfskleding gaat ze door. De dameszaak hoopt de onderneemster straks vol vertrouwen uit handen te kunnen geven. “En daar wil ik zo nodig zeker bij ondersteunen, bijvoorbeeld door een adviserende rol in het eerste jaar”, vertelt ze. En daarna? Behoort de zo vertrouwde oversteek tussen ‘de heren’ en ‘de dames’ voor Frederiks dan tot het verleden? Het is nog moeilijk voor te stellen. “Maar ik hoop dat deze keuze me de rust brengt die ik nodig heb.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden