Elly Bergervoet staat al dertig jaar klaar voor haar klanten in drogisterij De Vijzel, dat naast drogisterij artikelen veel andere (cadeau)producten in het assortiment heeft. Foto: Alice Rouwhorst

Elly Bergervoet staat al dertig jaar klaar voor haar klanten in drogisterij De Vijzel, dat naast drogisterij artikelen veel andere (cadeau)producten in het assortiment heeft. Foto: Alice Rouwhorst

Drogisterij de Vijzel viert dertigjarig jubileum

Economie

STEENDEREN - Drogisterij de Vijzel, het vertrouwde adres voor alle drogisterij- en parfumerieartikelen viert haar dertigjarig bestaan. Elly Bergervoet, beter bekend met haar meisjesnaam Beuseker, voelt zich na al die jaren nog als een vis in het water in haar gezellige zaak.

Door Alice Rouwhorst

Liefde voor de zaak
Elly werkte in een speelgoedzaak toen ze puur uit belangstelling de vakopleiding parfumerie ging volgen. Ze vond het zo interessant dat ze voor zichzelf besloot dat ze in het drogisterijvak verder wilde. De vorige eigenaar van De Vijzel zat tegen zijn pensioen aan en had geen opvolger. Elly stelde hem voor om de zaak met het gehele pand over te nemen. En zo geschiedde. Op 2 januari 2023 is het op de kop af dertig jaar geleden dat Elly de deuren van haar drogisterijzaak open deed. Ze heeft er tot op de dag van vandaag geen moment spijt van. “Ik run nog steeds met heel veel plezier en liefde de winkel samen met mijn medewerkster Jannet. Geen dag is hetzelfde. We blijven bij op het vakgebied door vakliteratuur te lezen en (online) cursussen te volgen. Het geeft altijd een goed gevoel als we de klant een juist advies hebben kunnen geven over het wel of niet gebruiken van een bepaald product.”

Assortiment en service
Een vaste klantenkring in de voormalige gemeente Steenderen weet de weg naar de gezellige winkel nog steeds te vinden. In al die jaren is de zaak hetzelfde gebleven, maar het assortiment is wel veranderd. Naast drogisterijartikelen, geneesmiddelen, parfumerieën, cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn veel cadeauartikelen, waaronder een ruime keuze Achterhoekse vlag en natuurlijke producten toegevoegd aan het assortiment. Tevens is de service uitgebreid. Naast het maken van een pasfoto voor het rijbewijs kan in de winkel direct online het rijbewijs aangevraagd worden. Deze kan vaak al na twee dagen in het gemeentehuis opgehaald worden. De stomerijservice komt twee keer per week langs en pakketten van DPD, UPS en Mondial Relay kunnen afgeleverd worden.

Jubileumaanbieding
“Dertig jaar De Vijzel moet gevierd worden met onze klanten”, zegt Elly. “Vanaf 1 januari 2023 worden medicijnen met vitamine D niet meer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. Daarom hebben we een mooie actie bedacht. Vitamine D3 tabletten van Vitalize, 120 stuks, kostten normaliter 12,95 euro en zijn de hele maand januari voor 9,95 euro bij ons verkrijgbaar. Vitamine D zorgt dat het lichaam calcium en fosfaat uit het voedsel kan opnemen. Daardoor is er bijvoorbeeld minder kans op botbreuken.”

Tijdens vakanties geopend
Alle dagen van de week met uitzondering van de zondag en de maandag, het hele jaar door ook tijdens vakanties staan Elly en Jannet klaar om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. “Ik hoop dat ik dit nog vele jaren kan doen. Op naar het volgende jubileum!”


www.devijzel.nl

Drogisterij De Vijzel aan de Dorpsstraat nummer 7 in Steenderen. Foto: Alice Rouwhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden