Michiel Smit, Joop Roenhorst en Layos Mikula (v.l.n.r.). Foto: Frans Burger

Michiel Smit, Joop Roenhorst en Layos Mikula (v.l.n.r.). Foto: Frans Burger

Algemeen directeur Michiel Smit mede-eigenaar Staja Wapening

Economie

HENGELO - Op de kop af werkt Joop Roenhorst 31 jaar met hart en ziel voor Staja als Algemeen Directeur. Toch vond hij het tijd om het stokje over te dragen. Met de komst van algemeen directeur Michiel Smit kan Joop de komende twee jaar rustig terug stappen.

Joop heeft samen met Theo en Henk Stapelbroek in de afgelopen jaren een mooi bedrijf opgebouwd, samen met de medewerkers. Met de verkoop is er uiteraard emotie, een einde aan een mooie periode, maar ook trots en blijdschap dat Staja behouden blijft voor Hengelo Gld. en de regio.

Na gedegen voorbereidingen voor deze overname kon de overdracht op 1 november plaatsvinden. Michiel Smit kwam op die datum ook in dienst van het bedrijf. “Joop Roenhorst en ik kennen elkaar van een gezamenlijke klant en dat klikte meteen”, vertelt Michiel. “We kwamen in gesprek over hun zoektocht naar een overnamekandidaat. Naarmate de gesprekken volgden, ging het balletje steeds harder rollen.”

Michiel Smit heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en had een eigen consultancybedrijf in Groningen, waar hij adviezen gaf aan constructiebedrijven, bijvoorbeeld in de betonindustrie. Geboren en getogen in Tiel, woont hij al jaren in Groningen. “Met de overname van Staja ben ik weer terug naar mijn geboorteprovincie en woon ik doordeweeks in Hengelo. Mijn vrouw heeft een eigen Yoga-studio in Stad, dus het blijft pendelen.”

Met Joop Roenhorst nog twee jaar aan zijn zijde gaat Michiel met energie en enthousiasme aan de slag om het vak van betonbewapening eigen te maken. “Als Joop naar een tekening kijkt, ziet hij meteen als iets niet past. Hij gaat al zijn kennis overdragen en tegelijkertijd steeds meer afbouwen. Ook de jongens op de werkvloer gaan me leren over hoe alles in het bedrijf werkt. Het is een mooi bedrijf, rustig en stabiel. Het heeft een goede reputatie in de markt. Daar ga ik mee verder. De uitbreiding met de hal die we van Reesink overnemen, zorgt voor een verdubbeling qua vloeroppervlak. Er komt een machine die een nieuwe productrange mogelijk maak. Dit zorgt ook voor meer werkgelegenheid.” Supporters van de Keijenburgse Boys kunnen ook gerust zijn, Staja Wapening blijft de sponsor.

Michiel voelt zich thuis bij Staja. “Ik wil graag ondernemen, ben toch een productiejongen. Advies geven is leuk, maar meewerken in het bedrijf is toch het allerleukste. De klant centraal stellen en deze ondersteunen door mee te denken, is de beste manier om je te onderscheiden, mits je kwalitatief hoogwaardige wapening gewoon op tijd levert. Dit horen we van veel klanten terug en dat gaan we komende jaren nog verder verbeteren en uitbouwen. Met alle medewerkers samen en met Joop naast me gaan we met veel energie vooruit.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden