De werken zijn te bezichtigen in het restaurant. Foto: PR

De werken zijn te bezichtigen in het restaurant. Foto: PR

Familie Gosselink exposeert op Kasteel Hackfort

Cultuur

VORDEN - In de maanden april en mei is in het restaurant van Kasteel Hackfort een expositie te zien van de familie Gosselink. De expositie omvat werken van Jan, Lucia en Marian Gosselink, waarbij elk kunstwerk een verhaal vertelt dat geworteld is in de Achterhoekse tradities. 

Wortels zitten soms diep en het is een plicht die goed te voeden. Woon je verderaf des te meer word je Achterhoeker, zo voelt dat. Steeds een terugverlangen naar groen, ruimte en dat dialect. De kinderen Gosselink bijvoorbeeld. Opgegroeid op de driesprong Doesburg – Olburgen – Steenderen. Een vader die niet anders dan dialect wilde spreken, dialectconservator bij het Staring Instituut en elke zondag een gedichtje op Radio Gelderland. Zelf ook toegewijd tekenaar, is hij de vader van de hier exposerende kinderen, Jan, Lucia en Marian. 

Van Jan Gosselink, een gewaardeerde gids van Kasteel Doorwerth, het gekalligrafeerde gedicht van Ab Gosselink en de heraldieke verfijning als ode aan de familie Van Westerholt. Lucia Gosselink, van jongs af aan organist in het kerkje op Olburgen, verkent in haar werk de vele nuances van groen en verrassende kleur- en vormexperimenten. En Marian Gosselink, historica en beheerder van activiteiten op het boerenerf van het Openluchtmuseum, belicht thema’s van lente en verlangen naar licht in haar werk.

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant