Optreden in De Pannevogel. Foto: Radio Ideaal/Wilma Mulder
Optreden in De Pannevogel. Foto: Radio Ideaal/Wilma Mulder

Tien weken samen muziek maken = samen een concert!

Cultuur

STEENDEREN - Zestien kinderen uit groep 6 van de Pannevogel in Steenderen gaven op woensdag 14 februari samen met slagwerkers van Muziekvereniging Nieuw Leven in Steenderen een concert.

Vanaf november kwamen de dirigent en twee leden van de malletband iedere woensdag naar de Pannevogel om met de leerlingen van groep 6 een uur muziek te maken. De eerste les kregen de leerlingen uitleg over de muzieknoten en hoe dit notenschrift te ontcijferen is. Daarna werd in groepjes geoefend op de trom, de boomwacker en de bells. 

Na tien weken kon een concert worden gegeven. De tribune van de school zat vol met ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Op het podium de leden van de malletband, de jeugdband. Om klokslag half acht werd Eye of the Tiger ingezet door de malletband en onder luid applaus kwamen de leerlingen van groep 6 het podium op. Geopend werd met Circus Renz door de leerlingen en de malletband. Daarna de nummer 1 van groep 6: Believer. Hieraan deden ook de jeugdleden van de malletband mee. 

Voor We will Rock you werd de hulp van het publiek gevraagd. Met handen en voeten konden zij vast het ritme aangeven, waarna alle muzikanten op het podium het lied inzetten. De malletband liet met Heavy Canon horen welke muziek je maakt wanneer je wat langer meespeelt. Grappig detail: dit nummer is een bewerking van het klassieke Canon in D van Pachelbel. Op de vraag aan de leerlingen of ze wisten wat klassieke muziek was noemde ze de Beatles. De leerlingen lieten ‘hun klassieke’ altijd is Kortjakje ziek op de boomwackers horen, gevolgd door de andere hit van de klas: Noodgeval. Onder een luid applaus gaven ze een toegift. Super knap wat ze in tien weken geleerd hebben.

Alle leerlingen hebben de mogelijkheid nog een aantal weken met de jeugdband mee te spelen. Wie tien jaar of ouder is en ook graag de beginselen van muziek maken zou willen uitproberen (of al muziek kan maken) is van harte welkom op de repetitie op woensdag van 17.30 tot 18.30 uur en van 19.30 tot 21.30 uur in de Pannevogel in Steenderen. Stuur daarvoor even een mailtje.

malletbandsteenderen@gmail.com

Optreden in De Pannevogel. Foto: Radio Ideaal/Wilma Mulder

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant