Kunstkring Ruurlo zoekt een nieuwe voorzitter om het bestuur te completteren. Foto: PR
Kunstkring Ruurlo zoekt een nieuwe voorzitter om het bestuur te completteren. Foto: PR

KunstKring Ruurlo zoekt voorzitter

Cultuur

RUURLO - KunstKring Ruurlo is in 1995 opgericht met het doel om kunst en cultuur dichter bij de mensen te brengen. De vereniging telt ruim driehonderd leden en zeventig enthousiaste, deskundige, vrijwilligers die actief zijn in het bestuur en in de verschillende werk- en projectgroepen. De KunstKring is door de inzet van al deze mensen tot grote bloei gekomen. Nu is deze vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De KunstKring organiseert cursussen, lezingen, concerten, exposities en meerdere bijzondere activiteiten. En biedt een platform voor kunstenaars. Al deze activiteiten worden georganiseerd en ondersteund door vrijwilligers die werken in zelfstandig draaiende werk- en projectgroepen.

Zo organiseert de Cursusgroep ongeveer veertig cursussen en workshops met een diversiteit in aanbod en niveau. Jaarlijks doen hier - uit de hele Achterhoek - zo’n vierhonderd mensen aan mee. De Lezinggroep organiseert interessante, goed bezochte lezingen, waarbij ook landelijk bekende sprekers optreden. Verder worden concerten gegeven, zowel op het gebied van klassieke muziek, als wereldmuziek, jazz en hedendaagse muziek. De concerten zijn van hoog niveau, de musici treden ook op in de grote schouwburgen in het land. Niet alleen worden exposities op de bovenverdieping van het Kulturhus georganiseerd, ook houdt de Expositiegroep zich bezig met de organisatie van de tweejaarlijkse AtelierRoute Berkelland, waarbij zowel professionele als amateurkunstenaars hun werk tonen. Daarnaast biedt de KunstKring een platform waar kunstenaars elkaars werk bespreken en ideeën uitwisselen.

Maatschappelijke betekenis
De KunstKring is ook van maatschappelijke betekenis. In samenwerking met gemeente Berkelland wordt iedere week een laagdrempelige, creatieve inloop gehouden voor senioren. Voor de kinderen van groep zeven is er ieder najaar in samenwerking met alle lokale basisscholen het project Kunst in de Kinderschoenen waarin de kinderen zich op kunstzinnige wijze kunnen uitleven.

Dit is nog niet alles. Ook bij incidentele projecten zetten enthousiaste vrijwilligers zich voor de vereniging in. Om al deze activiteiten mogelijk te maken zijn er ondersteunende werkgroepen actief op het gebied van zaalinrichting, techniek en catering. Verder zijn er fotografen, is er een werkgroep die de website onderhoudt en één die de PR verzorgt.

Organisatiestructuur, bestuur, voorzitter De KunstKring heeft een horizontale organisatiestructuur: het bestuur staat niet boven, maar naast de werkgroepen. Er is goed en vaak overleg tussen het bestuur en de werkgroepen. Op dit moment is er een vacature voor de functie van voorzitter van het bestuur, doordat de maximale termijn van de huidige voorzitter is bereikt.

Vacature
Wij zoeken voor die functie iemand die:
*benaderbaar en communicatief is
*goed kan samenwerken met werkgroepen en vrijwilligers
*zich verbindend opstelt
*bereid is tot het sluiten van compromissen
*conflicten in harmonie oplost.

Een belangrijke taak van de voorzitter is het houden van een vinger aan de pols bij het wel en wee van alle vrijwilligers. Wie voelt zich tot deze uitdagende functie aangetrokken? Wie ziet het wel zitten om deze mooie vereniging in nauwe samenwerking met alle betrokkenen verder te laten bloeien?

Voor meer informatie bel 06-53915066 of 06-27154011 of mail naar secretaris@kunstkringruurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant