Sinterklaas en zijn pieten omringd door veel kinderen en hun ouders tijdens de intocht vorig jaar. De Sint ziet er naar uit om alle kinderen van Steenderen en omstreken weer te zien op 19 november. Foto: Achterhoekfoto, Paul Harmelink

Sinterklaas en zijn pieten omringd door veel kinderen en hun ouders tijdens de intocht vorig jaar. De Sint ziet er naar uit om alle kinderen van Steenderen en omstreken weer te zien op 19 november. Foto: Achterhoekfoto, Paul Harmelink

Unieke Steenderense Sinterklaasintocht

Cultuur

STEENDEREN – De jaarlijkse Sinterklaasintocht, georganiseerd door ondernemersvereniging de SOV vindt dit jaar plaats op zondag 19 november. De Goedheiligman verwacht rond 14.00 uur met zijn boot aan te meren in de haven bij Europarcs Marina Strandbad aan de Pipeluurseweg 8 in Olburgen.

Intocht op andere plek
Inderdaad, u leest het goed. Een unieke Sinterklaasintocht dit jaar! De Sint komt natuurlijk altijd met de boot aan, maar heeft dan nog ander vervoer nodig om het laatste stuk naar Steenderen af te reizen. Maar via zijn pieten hoorde hij dat het maar zo kon zijn dat het marktplein, waar hij normaliter ingehaald wordt, op 19 november niet toegankelijk zou zijn. Met z’n allen in het mulle zand tussen opgestapelde klinkers staan leek hem geen goed plan. Maar zoals het een oude wijze man betaamt, bedacht hij een oplossing voor dit mogelijke probleem. Hij bedacht dat niet híj, maar de kinderen en hun (groot)ouders dit jaar dat laatste stukje zouden gaan reizen per benenwagen, fiets, step, paard, ezel of auto. Er is hem verzekerd dat voor voldoende parkeergelegenheid gezorgd zal worden. Dit jaar dus geen verwelkoming van de Sint en zijn pieten op het marktplein in het dorp, maar in de haven van Europarcs Marina Strandbad in Olburgen bij de boot van Sinterklaas. Hoe leuk is dat?! De Sint hoopt van ganse harte alle kinderen uit Steenderen en omgeving met hun (groot)ouders daar te ontmoeten. Hij en zijn pieten hebben laten weten dat ze er enorm naar uitkijken om iedereen weer te zien!

Spelletjes voor de jongsten
Na afloop van de intocht mogen kinderen tot en met groep vier ter plekke, dus niet in sporthal Het Hooge Wessel, allerlei spelletjes spelen die door het animatieteam van Europarcs Marina Strandbad zijn bedacht. Deze activiteit zal buiten plaatsvinden onder grote tenten. Wanneer de kinderen zich hiermee vermaken kunnen de (groot)ouders in de horecagelegenheid van het park, als ze dat willen, een consumptie nuttigen.

Slapen in een heerlijk bed
Sinterklaas werd de mogelijkheid geboden om gedurende zijn verblijf in ons land te slapen in één van de accommodaties op het recreatiepark. Dit aanbod heeft hij beleefd doch resoluut afgeslagen. Want, zo liet hij weten, hij slaapt niks liever dan in het heerlijke bed dat elk jaar voor hem klaar staat in De Kei. Dus na de unieke intocht en de vast enerverende dag vol met spektakel kruipt Sinterklaas lekker warm onder de wol in het bed dat op hem staat te wachten in De Kei. Kom maar eens kijken!

Decemberactie
Wat wel hetzelfde blijft dit jaar, is de decemberactie die door de SOV elk jaar wordt gehouden. Hiermee zijn cadeaubonnen te winnen die aangeboden worden door de deelnemende ondernemers. De decemberactie gaat vanaf 19 november van start. Tijdens de intocht worden stempelkaarten, voorzien van enkele stempels, uitgereikt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit