Na de workshop nu een cursus houtbewerken bij KunstKring Ruurlo. Foto: PR

Na de workshop nu een cursus houtbewerken bij KunstKring Ruurlo. Foto: PR

Godfried Kleinsmann geeft cursus houtbewerken

Cultuur

RUURLO – De cursus Houtbewerken door houtkunstenaar Godfried Kleinsmann begint op dinsdagochtend 10 oktober in het buitengebied van Vorden. De cursus is voor beginners en gevorderden en biedt plaats aan acht cursisten.

In navolging van de bijzonder geslaagde workshop Houtbewerken door Godfried Kleinsmann in augustus organiseert de KunstKring nu een cursus. Op vijf dinsdagmorgens kan men bij de houtkunstenaar leren hoe men hout kan bewerken. De cursist mag zelf een stuk hout uit de tuin of het bos meebrengen, maar Godfried Kleinsmann heeft ook materiaal in huis waaruit de cursist iets kan kiezen. Dat is niet bij het cursusgeld inbegrepen, maar niet onoverkomelijk duur. Voor een klein stuk hout (vuistgroot) betaalt men 5 euro en voor grotere stukken wat meer.

Docent Kleinsmann aan het woord: “Ik ben houtkunstenaar en ik ben al mijn leven lang bezig met hout. Ik blijf me verwonderen over wat er tevoorschijn komt als je een stuk hout bewerkt. De natuur heeft haar werk al gedaan en ik voeg er iets aan toe en/of haal er iets vanaf, zet het bijvoorbeeld op een voet in een bepaalde positie en dan is het ineens een beeld.”
In de cursus geeft Kleinsmann eerst uitleg over het gebruik van enige handgereedschappen en daarna gaan de cursisten aan de slag. “De onervaren deelnemers zal ik enige suggesties geven over wat ze kunnen maken. De meer ervaren beeldhouwers kunnen eventueel een werkstuk, waarmee ze al bezig zijn meebrengen om er verder aan te werken met enige begeleiding.”

Deelnemers van afgelopen zomer vonden het zo leuk dat ze vroegen naar een cursus. Wie dat ook leuk lijkt, kan zich snel aanmelden via https://kunstkringruurlo.nl/cursussen/houtbewerken/
Voor vijf lessen van 9.30 tot 12.30 uur betaalt men 120 euro (exclusief materiaal), inclusief koffie/thee. De bijeenkomsten zijn op 10, 17, 31 oktober en 7 en 14 november.


kunstkringruurlo.nl

Na de workshop nu in een cursus houtbewerken aan de slag met hout, bij KunstKring Ruurlo. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit