Het Schuttersgilde in Keijenborg anno 1953. Foto: Schuttersgilde St. Jan
Het Schuttersgilde in Keijenborg anno 1953. Foto: Schuttersgilde St. Jan

St. Jan Keijenborg bestaat 170 jaar!

Cultuur

KEIJENBORG - Het Schuttersgilde Sint Jan uit Keijenborg werd in 1853 opgericht door Pastoor Berendsen. Zoals elk lustrum pakt het Gilde ook bij het 170-jarig bestaan flink uit op het kermisterrein in Keijenborg in het weekend van 22 tot en met 24 september. Het Gilde krijgt een nieuwe Keizer van Keijenborg en absolute topmuzikanten zorgen voor een geweldige sfeer in de feesttent op het kermisterrein.

Keizerschieten
Alle oud-Koningen van het Gilde St. Jan krijgen de kans om de titel Keizer van Keijenborg te behalen. Op een volwaardige Keizersvogel zal geschoten worden totdat deze valt. Alleen oud-Koningen en de huidige Koning, Johnny Scholten, nemen deel. Het gaat er om spannen want ze weten allen hoe ze de vogel moeten raken om hem er af te schieten. Wie volgt de huidige Keizer, Ike Hennink, op?

Bands
Tijdens het hele jubileumweekend is er elke avond feest in de feesttent. Op vrijdag trappen de ruige jongens van Achtung! af met als speciale gast de enige echte Schlagerkoning van Nederland Otto Lagerfett. Op zaterdagavond speelt Still Blue de jubileumtent plat en op zondagmiddag zullen de mannen en vrouwen van Die Powerhosen het podium beklimmen.

Het allerlaatste nieuws over, en natuurlijk het volledige programma van het jubileumweekend 2023 staat op de site.


schuttersgildestjan.nl

Het korps van Schuttersgilde St. Jan Keijenborg. Foto: Schuttersgilde St. Jan
St. Jan Keijenborg tijdens een rondgang door het dorp. Foto: Schuttersgilde St. Jan
Caroline en Ike Hennink, het Keizerspaar van 2018. Schuttersgilde St. Jan

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant