The Dudes of Hengel. Foto: PR

The Dudes of Hengel. Foto: PR

The Dudes of Hengel in ‘theater’ de Remigiuskerk

Cultuur

Vrijdagavond 22 september

HENGELO - De Vrienden van de Remigiuskerk trappen het nieuwe seizoen af met muziek van eigen, Hengelose bodem. Hier zijn the Dudes of Hengel bekend als dè Country Rock ‘n Roll sensatie uit het Oosten. Op vrijdagavond 22 september zullen ze echter een ander geluid laten horen tijdens hun optreden in de Remigiuskerk. Het optreden begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur.

Bekend in de wijde omgeving, graag geziene gasten op festivals zoals bijvoorbeeld Reurpop, waar ze jaarlijks hun opwachting maken. Ze zijn een begrip in Oost-Nederland. In 2015 begonnen als uitprobeerbandje op het Varssels Volksfeest met twee gitaren is het inmiddels een multi-instrumentaal duo dat klinkt als een complete band met veel rock ’n roll.

Nieuwe paden naast de bestaande
In augustus was hun eerste optreden in een theater. En dat smaakte naar meer, een manier om ook ander publiek aan te spreken. Tijdens hun optreden in de Remigiuskerk zal het vooral draaien om countrymuziek. De drums en rock ’n roll worden thuisgelaten zodat het geheel een wat rustiger karakter heeft. Op deze avond presenteren ze daarnaast hun allereerste CD. Hierop staat nieuw eigen werk maar ook covers van bekende artiesten als Creedence Clearwater Revival, Elton John, Bob Seger, Johnny Cash, The Hollies, et cetera. Echte klassiekers gevat met een eigen Dudes geluid.

Nog nooit naar een optreden van The Dudes of Hengel geweest of en nieuwsgierig geworden? Dan is deze avond het uitgelezen moment om kennis te maken! De entree is vrij. Munten voor koffie, thee en drank zijn te koop onder de toren.


www.vriendenvandehengeloseremigiuskerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant