De watervallen van Russell Falls in Tasmanië. Foto: Sjoerd Kuipers
De watervallen van Russell Falls in Tasmanië. Foto: Sjoerd Kuipers

Sjoerd Kuipers geeft lezing over Tasmanië

Cultuur

RUURLO – Sjoerd Kuipers, docent, geeft op vrijdag 17 maart bij KunstKring Ruurlo een lezing over Tasmanië. Deze begint om 20.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Tasmanië is een groen, bergachtig eiland ten zuiden van Australië. Het eiland is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers of voor een meerdaagse rondreis. In zijn lezing vertelt Sjoerd Kuijpers niet alleen over de geschiedenis van Tasmanië maar neemt hij zijn gehoor mee op zijn rondreis over dit eiland langs verschillende nationale parken. In de wildparken zijn inheemse dieren aan zoals de Tasmaanse Duivel, het vogelbekdier, de langneus mierenegel en de wombat te zien. Naast de reis door de natuur bezoeken aan een Lavendelboerderij en de voormalige strafkolonie in het Port Arthur National Park. Tenslotte laat Kuipers de bezoekers van de lezing ervaren hoe een bezoek aan de hoofdstad Hobart eruitziet.
Sjoerd Kuipers (1944) was docent aan het MBO/HBO. Hij is nu nog educatief auteur bij de onderwijskundige uitgeverij Thieme Meulenhoff. In de herfst van 2021 gaf hij een boeiende lezing over Sint Petersburg bij de KunstKring. De beelden en filmfragmenten die hij daar liet zien waren zo mooi en boeiend dat de belangstellenden hem ook graag over Tasmanië horen vertellen.
Voor meer informatie, kaartverkoop en aanmelden  kan men terecht op de website van de kunstrkring onder ‘lezingen’. Toegangskaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar (pinapparaat aanwezig).

www.kunstkringruurlo.nl/lezingen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden