Toneelgroep Vierakker-Wichmond speelt onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden (staand links) komend weekeinde nog tweemaal het blijspel ‘De voordeur stond open’ . Foto: PR

Toneelgroep Vierakker-Wichmond speelt onder leiding van regisseur Henk Broekgaarden (staand links) komend weekeinde nog tweemaal het blijspel ‘De voordeur stond open’ . Foto: PR

De voordeur stond weer open bij Toneelgroep Vierakker-Wichmond

Cultuur

VIERAKKER/WICHMOND - Al drie volle zalen trok Toneelgroep Vierakker-Wichmond het afgelopen weekend. Het massaal opgekomen publiek was er na een noodgedwongen pauze van enkele jaren kennelijk weer eens aan toe om onbedaarlijk plezier te hebben. Dat lukte prima in het Ludgerus in Vierakker tijdens de twee avondvoorstellingen (afgelopen vrijdag en zaterdag) en een matinee (zondag) van het blijspel ‘De voordeur stond open’ van schrijver Max Andrea. Toneelgroep Vierakker-Wichmond liet zich weer van zijn beste kant zien en gaat dat nog twee keer doen.

Wat zou je doen wanneer je de kans krijgt om directeur te worden van de Nederlands tak van een internationaal bedrijf? Zeker wanneer de allerhoogste baas van dat bedrijf bij jou thuis komt om te kijken of je wel capabel bent om deze functie te vervullen. Jan Borgman kreeg de kans om die rol te spelen. Hij en zijn toneelechtgenote Henna te Vrugt zijn het gastvrije stel dat hun allerbeste beentje voorzet. Deze uitdaging lijkt niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Met een deur die open staat, is het huis snel gevuld met meer gasten dan verwacht waarbij hun rol steeds dubieuzer lijkt te worden. Al met al een stuk vol met hilariteit die de lachers in de zaal flink op de hand kreeg.
Onder de bezielende leiding van regisseur Henk Broekgaarden zetten Jan Borgman en Henna te Vrugt en hun medespelers Gerard van Til, Roland Wolbrink, Steven Pennekamp, Cordrik van der Meulen, Marieke Vaartjes, Anne-Wil Klein Lenderink en de debutanten Meta Kamphuis en Laura Hulshof het stuk vlot neer. Zonder dat het publiek daar iets van merkte bleef het tempo erin, mede door ‘side-kick’ Ria Tijssen die als souffleuse op penibele momenten wist in te grijpen.
Wie nog eens lekker wil genieten moet er snel bij zijn. De laatste voorstelling, op zaterdag 4 februari, is al uitverkocht maar voor de voorstelling van vrijdagavond 3 februari zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant