Menno Leistra en mevrouw Gonnie van Nellesteijn openen de expositie. Foto: Jan Adelaar

Menno Leistra en mevrouw Gonnie van Nellesteijn openen de expositie. Foto: Jan Adelaar

Reis expositie Ap Dekkers gestart

Cultuur

STEENDEREN - Van 16 tot en met 19 september was de tentoonstelling ‘Ap Dekkers (thuis) in Gelderse Kerken’ te zien in Steenderen. Deze plaats had de primeur om een selectie van 24 van Dekkers’ aquarellen tentoon te stellen. De tentoonstelling werd geopend op vrijdag 16 september door de erfgename van Ap Dekkers.

Tijdens de opening hebben Plaatselijke Commissie (PC)-voorzitter Menno Leistra, Stichting Gelderse Kerken (SGK)-secretaris Arjen Woudenberg en Kreatieve Werkgroep Arnhem (KWA)-voorzitter Christien Klein-Laansma de genodigden toegesproken. De tentoonstelling werd officieel geopend door de onthulling van het eerste paneel.

Ap Dekkers zorgde er met zijn werk en de oprichting van de Kreatieve Werkgroep Arnhem (KWA) voor dat kunst op een laagdrempelige manier toegankelijk is voor iedereen, net zoals de kerken van Stichting Gelderse Kerken een ontmoetingsplek zijn voor iedereen en uiteenlopende activiteiten. Deze eerste tentoonstelling trok zo’n 100 belangstellenden. Met ingang van het voorjaar van 2023 zal de expositie gaan reizen langs nog meer Gelderse Kerken.

De expositie van Ap Dekkers in de Remigiuskerk in Steenderen. Foto: Jan Adelaar

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden