Op jonge leeftijd al grote verantwoording! Foto: archief Fons Rouwhorst

Op jonge leeftijd al grote verantwoording! Foto: archief Fons Rouwhorst

Ledenavond Oudheidkundige Vereniging De Olde Kaste

Cultuur

‘Alles geet veurbie’j“, Boer’n van gister’n’

HENGELO - Donderdag 22 september 2022 wordt in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo een ledenavond gehouden van de Oudheidkundige Vereniging De Olde Kaste. Aanvang 20.00 uur.

‘Alles geet veurbie’j“, Boer’n van gister’n’ gaat over het boerenleven ongeveer 100 jaar geleden. Leidraad in het verhaal zijn de seizoenen zoals die in het leven op het land altijd een grote rol hebben gespeeld: voorjaar, zomer, herfst en winter. Het prachtige klankbeeld wordt sober en stijlvol ingesproken door de bekende auteur uit deze regio Henk Graaskamp. Het script is van Fons Rouwhorst.
Het klankbeeld neemt de luisteraars mee naar het leven in en om de boerderij en het werk op het land in een groot aantal facetten. Naast gesproken tekst is de serie voorzien van toepasselijke muziek. Tekst, beeld en muziek zijn op een harmonieuze wijze op elkaar afgestemd. ‘Alles geet veurbie’j’ wordt geprojecteerd op een groot sfeerbepalend doek van maar liefst 3,50 meter breed bij 2,50 meter hoog. Voor leden is de toegang gratis, voor een introducé 3 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant