Winnende grote wagen is Heen en Weer van de Landlustweg. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Winnende grote wagen is Heen en Weer van de Landlustweg. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Niels Bergevoet Schutterskoning Steenderen 2022

Cultuur

Bas van Rooij nieuwe keizer, winst Landlustweg met Heen en Weer

STEENDEREN – De Steenderense kermis stond dit jaar bol van activiteiten. Na de officiële start voor de senioren in De Kei met Rita Oldenhave, kwam donderdagavond de jeugd in actie tijdens de grote playbackshow in de feesttent, met ‘Queen’ als winnaar. Vrijdag was de dag voor de schutters en gooiers: Niels Bergervoet behaalde de titel schutterskoning, Thijs Meenink werd koning van de schijf en Mariska Schoon knuppelkoningin. Bij de optocht op zaterdagmiddag gaf de vierkoppige jury aan bouwgroep Landlustweg en hun wagen ‘Heen en Weer’ de meeste punten, maar ook het publiek beloonde deze groep met de hoogste score. Tot slot werd het tienjaarlijkse keizerschieten op het Marktplein gehouden. Bas van Rooij schoot de vogel en is tot keizer 2022 uitgeroepen.

De evaluatie van de optocht en de toelichting van de jury is 7 oktober om 20.00 uur bij Café Heezen.

UITSLAGEN STEENDERENSE KERMIS
Vogelschieten
Koning 2022: Niels Bergevoet, schotnummer 346, linkervleugel: Albert Hekkelman, rechtervleugel: Jesse Masselink, kop: Joris Horstink, staart: René Wesselink.
Schijfschieten
1. Thijs Meenink, 2. Bart Bloemstra, 3. Timon Nijkamp, 4. Paul Worm, 5. Edward van Mierlo.
Vogelknuppelen
Koningin 2022: Mariska Hofstede-Schoon, linkervleugel: May Vleemingh, rechtervleugel: Marjolein Scholten, kop: Nienke Leutscher, staart: Jet Wolbrink.
Kegelen
1. Bert Nieuwenhuis, 2. Huub Rutjes, 3. Martijn Mokkink, 4. Meindert Visser, 5. Noud Rutjes.
Bierpulschuiven
1. Luuk Meijer, 2. Luke Nieuwenhuis, 3. Jet Wolbrink.
Kruisboogschieten jongens
Koning 2022: Max van Mierlo, 1. Jelle Mokkink, 2. Gijs van Mierlo, 3. Thorsten van Hal, 4. Seth Kelderman, 5. Ralf Dolmans, 6. Mick Hammink.
Vogelknuppelen meisjes
Koningin 2022: Cato de Gelder, linkervleugel: Fiona van Dorth tot Medler, rechtervleugel: Rosa Rutten, kop: Lot Kelderman, staart: Fenne Dokman.

Grote wagens
1. Heen en Weer, Landlustweg; 2. Route 66, Julianalaan, Gouden driehoek; 3. Moulin Rouge, Last Minute; 4. Airport Steenderen, Asociale Werkplaats; 5. ABBA, Dames Basteom; 6. Harry Potter en de wijs der Steenderen, Van Import mo-j ’t hebben; 7. Snollebollekes, van links naar rechts, Kastanjelaan; 8. De Kei, dat ben jij!, De Kei; 9. Petanque Club Steenderen, De Jeugd.
De wagen Droogte bij de Brandweer van De Brandweer heeft belangeloos meegedaan aan de optocht. De kermiscommissie wil de groep waarderen voor hun inzet en waardevolle bijdrage!
Publieksprijs
Heen en Weer, Landlustweg.
Loopgroepen
1. Barbie op vakantie, Barbies; 2. Orange is the nieuw WOOF, De zussen Brandsen; 3. Brommers kieken in de Karke, De Vette Bougie; 4. Ballenzooi, Meiden met ballen.
Aanmoedigingsprijs
ABBA, Dames Basteom.

Keizerschieten 
Keizer 2022: Bas van Rooij.


Meer foto’s staan op Achterhoekfoto.nl

De koningsparen van Steenderen 2022: Koning van de schijf Thijs Meenink met zijn koningin Anne, schutterskoning Niels Bergevoet en zijn vriendin Jantine en koningin vogelknuppelen Mariska Hofstede-Schoon met haar koning Jarno. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Een optreden van 'Queen' won de playbackshow in Steenderen. Foto: Gerwald Harmsen
Bas van Rooij, keizer van Steenderen 2022. Foto: Roel Witteveen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden