De winnende wagen van de optocht in Keijenborg van De Boomkampjes: ‘Plofkraak is Noodzaak’. Foto: Liesbeth Spaansen
De winnende wagen van de optocht in Keijenborg van De Boomkampjes: ‘Plofkraak is Noodzaak’. Foto: Liesbeth Spaansen

Wagen ‘plofkraak is noodzaak’ van De Boomkampjes nummer één

Cultuur

KEIJENBORG – Wie zondag 26 juni langs de weg stond om de 55ste optocht van Keijenborg te bekijken, kon niet anders dan tot de conclusie komen dat de wagenbouwersavond in maart veel bouwers op de been heeft gebracht. Maar liefst tien grote wagens, een aantal kleine wagens, fietsen en loopgroepen van de jeugd hadden hun uiterste best gedaan voor een mooie wagen en uitdossing. Het vele publiek genoot van de actuele thema’s van de laatste twee jaar.

Door Liesbeth Spaansen

Na een optreden van de March & Showband uit Rheden voor ‘Postel Staete’ werd de kermis traditioneel op het bordes geopend met een welkomstwoordje van de voorzitter van Schutterij St. Jan, Martijn Pietersen en pastoor Harry Scheve. Jeugdburgemeester van Bronckhorst Lisa Ankersmid, die in Keijenborg woont, naar school gaat en iedereen kent, had de eer deze optocht te openen. “Gelukkig mag ik zelf ook meelopen met mijn vriendinnen. Ik heb er echt zin in vandaag en ik hoop jullie ook. Dan is het nu eindelijk zover en verklaar ik de 55ste kermisoptocht van Keijenborg voor geopend.” Na de saluutschoten kon de optocht van start gaan.

De koningsparen en het keizerspaar van 2019 namen plaats in de open koetsen. Twee bielemannen hakten de balken door om te zorgen voor de doorgang. De muziekkorpsen Schuttersgilde St. Jan Keijenborg, Muziekvereniging De Eendracht Haarlo, Showband EVC Enschede, Malletband MDVS Doesburg en March & Showband Rheden liepen in de optocht mee voor de muzikale omlijsting. Ook was er straattheater. Na afloop van de optocht konden bewoners van Maria Postel genieten van een optreden van Showband EVC Enschede in de binnentuin.

Bij de prijsuitreiking in de tent bleek dat de jury de wagen van De Boomkampjes ‘Plofkraak – noodzaak’ de mooiste vond. Maar liefst drie prijzen werden uitgereikt aan de Past. Thuisstraat/ Koldeweiweg/ Tilderstraat/ Hogenkampweg met ‘Doe mee, verlos de zee!’. Deze groep kreeg een mooie tweede plaats, de publieksprijs én de originaliteitsprijs.

UITSLAGEN 
Wagens:
1. Plofkraak is noodzaak – De Boomkampjes (1070 pt.), 2. Doe mee, verlos de zee! – Past. Thuisstraat/ Koldeweiweg/ Tilderstraat/ Hogenkampweg (1011 pt.), 3. Back tot the Future – Vriendengroep V.K.K. (953 pt.), 4. Bomvol energie! – Uilenesterstraat (918 pt.), 5. Bouw het huis niet te groot, er is woningnood! – Buurtvereniging ‘t Fort (890 pt.), 6. Bekveld Zelfvoorzienend – Bekveld (828 pt.), 7. Geen idee – Dunmore Road (792 pt.), 8. Wegrace de Varsselring – Keet de Leempot (776 pt.),9. Aprés ski in de Achterhoek – De Gruunpoals (760 pt.), 10. Afval is geld waard en bespaart – Bielemansdijk (890 pt.).
Aanmoedigingsprijs: Wegrace de Varsselring – Keet de Leempot.
Originaliteitsprijs en Publieksprijs: Doe mee, verlos de zee! – Past. Thuisstraat/ Koldeweiweg/ Tilderstraat/ Hogenkampweg.

Kleine wagens:
1. Paard weigert – Wolsink groep, 2. Brandweer komt eraan – Gijs Wolsink, 3. Brandweer ladderwagen – Dirk Compas, 4. ’t Zonnig, zoete wagentje – Guusje en Livia, 5. Hawaii-tjes – Jade, Anouk, Lisa, Liza, Do, 6. Pokémon – Wesley Geurts.
Groepen:
1. Kleine wasjes, grote wasjes – Maud, Saar, Aimee, Lott, 2. Cookie monster en Elmo – Jinthe, Floor.
Fietsen:
1. Vlinderfiets – Pia Meeuwissen.


Meer foto’s staan op kermiskeijenborg.nl, rtvideaal.nl en achterhoekfoto.nl

Jeugdburgemeester Lisa Ankersmid opent de 55ste optocht in Keijenborg. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Bouwgroep De Boomkampjes is blij met de winst. Foto: Schutterij St. Jan/Arno Wolsink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden