Rowena Peters. Foto: Daan Noordhuizen Fotografie
Rowena Peters. Foto: Daan Noordhuizen Fotografie

Rowena Peters exposeert in het MAS Vorden tijdens Kunst4daagse

Cultuur

VORDEN/BRONCKHORST - In 2020 is Rowena Peters (1982, Vorden) afgestudeerd aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van ArtEZ. Vanwege corona kon ze op dat moment haar afstudeerproject niet tentoonstellen. Dit jaar krijgt ze bij het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) in het Kulturhus in Vorden alsnog de mogelijkheid om haar installatie aan een breder publiek te laten zien.

Peters heeft een speciale band met (niet-menselijke) dieren. Sporen die ze achterlaten -zoals veren en haren- laten haar keer op keer de verwondering over de schoonheid van de natuur ervaren. Deze verzameling indrukken inspireert haar tot zowel schilderwerken, sculpturen alsook installaties. Het werk bestaat uit meerdere lagen die ontstaan omdat ze wisselend opbouwend en destructief werkt; een visualisatie van de complexiteit van het leven. Rowena houdt zich onder andere bezig met de vraag: zijn dier en mens gelijk?

Haar afstudeerwerk is een imposante installatie: ‘Post-Antropoceen’. Een tweedimensionaal werk, een schildering van 2,5 x 8 meter, aangevuld met twee sculpturen van bijna 2 meter hoog, gemaakt van karton, acrylverf, olieverf, keramiek, wol, kattenhaar, spiegels en hout. Haar installatie zal in de grote zaal van het MAS in Kulturhus Vorden (Raadhuisstraat 6, Vorden) te zien zijn tijdens de Kunst4Daagse van Bronckhorst. De Kunst4daagse is vanaf Hemelvaartsdag 26 mei t/m zondag 29 mei, elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. De installatie is voor iedereen vrij toegankelijk.


www.rowenapeters.nl 

www.kunst4daagse bronckhorst.nl

www.masvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden