Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen. Foto: Johan Braakman
Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen. Foto: Johan Braakman

De Iesselschotsers representeren de Achterhoek in Ede

Cultuur

STEENDEREN/EDE - Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen neemt deel aan de dansvoorstelling ‘Welkom in Nederland’ tijdens de conferentie van het International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts (CIOFF) voor Noord en Centraal Europa. De voorstelling is op zaterdagavond 28 mei om 20.00 uur in het Akoesticum in Ede.

In deze voorstelling is een grote diversiteit aan Nederlandse folklore te zien. Zo dansen er kinderen en ouderen, van traditionele dansen tot choreografieën met een moderne inslag, van dansen van het eiland Terschelling tot dansen uit Limburg, en van een intiem duetje tot een podium vol met dansers. De Iesselschotsers dansen hierbij de choreografie ‘’k Hol van den Achterhook’. In de opening en de finale dansen een aantal dansers van de acht deelnemende groepen samen.
Tijdens een voorstelling voor een CIOFF-conferentie zitten internationale gasten in de zaal, zoals uit Estland, Duitsland, Israël, België, Luxemburg, Oostenrijk, Slovenië, Finland, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Polen en Roemenië. Wie erbij wil zijn kan via de organisatie een kaart bestellen: https://eventree.nl/event/cioff-welkom-in-nederland

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden