Het herinneringsbord bij de voormalige Joodse begraafplaats aan de Kloosterweg in Hengelo. Foto: Karel Cornegoor
Het herinneringsbord bij de voormalige Joodse begraafplaats aan de Kloosterweg in Hengelo. Foto: Karel Cornegoor

Herinneringsbord Joodse begraafplaats

Cultuur

Vrijdag 27 mei om 14.00 uur wordt het bord onthuld

HENGELO - Leden van de Oudheidkundige Vereniging ‘De Olde Kaste’ hebben een herinneringsbord geplaatst bij de voormalige Joodse begraafplaats aan de Kloosterweg in Hengelo.

Er was weinig bekend over rituelen en begraven van Joodse inwoners van Hengelo. De Oudheidkundige Vereniging heeft hier onderzoek naar gedaan en in het bijzonder naar de begraafplaats aan de Kloosterweg die in 1789 in gebruik is genomen. Deze begraafplaats is in 1965 geruimd en alle stoffelijke resten, zerken en paaltjes zijn overgebracht naar de Joodse begraafplaats in Zutphen.

Het herinneringsbord zal op vrijdag 27 mei om 14.00 uur worden onthuld door wethouder van de gemeente Bronckhorst W. Buunk en de heer H. Teeuwen. Eenieder die belangstelling heeft is hierbij welkom.

Programma ledenavond ‘De Olde Kaste’
De eerstvolgende ledenavond zal plaats vinden op 2 juni om 20.00 uur in ‘Ons Huis’ aan de Beukenlaan. Op deze avond zal Gerda Marsman vertellen over haar fietstocht van twee en een halfjaar door Australië. Leden hebben gratis toegang en niet leden betalen 3 euro.


deoldekaste.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden