Het Staffa trio heeft zich toegelegd op barok.
Het Staffa trio heeft zich toegelegd op barok.

Staffa Trio in Theater onder de Molen

Kunst en Cultuur

Vorden - Vrijdagavond 6 maart treedt het Staffa Trio op in Theater on de Molen

Het Staffa Trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerking van barok tot de 20e eeuw.
De naam van het trio verwijst naar het Schotse eiland Staffa dat Mark en Angela tijdens hun vakantiereis in 1998 bezochten. In 1829/1930 schreef Felix Mendelssohn na een bezoek aan het eiland Staffa de beroemde concertouverture Fingal's Cave, bekend geworden onder de naam The Hebrides. Ook Jules Verne liet zich door het eiland inspireren in een van zijn boeken. Staffa behoort nu aan de National Trust van Schotland en is een waar paradijs voor verschillende zeevogels, waaronder de papegaaiduiker.
Het optreden begint om 20.00 uur. Kaarten à 10 euro kunnen vooraf gereserveerd worden via de site of aan de deur worden gekocht.
Symone Boerstoel volgde haar studie viool aan het Twents Conservatorium en studeerde drie jaar bij Jaap van Zweden. Ze gaf lange tijd les aan de Muzehof in Zutphen. In Andelst heeft zij een vioolafdeling aan de muziekschool opgezet.
Op dit moment speelt zij als freelancer bij diverse (project)orkesten, is ze aanvoerder tweede viool bij het orkest van FBach in Tilburg en treedt zij regelmatig op als soliste bij harmonie-orkesten.
Angela Kreeftmeijer studeerde aan het Rotterdams Conservatorium klarinet bij Ab Vos en Jan Jansen en basklarinet bij Henri Bok. Ze speelde in het Rotterdamse koorbegeleidingsorkest Kamerorkest Continuo, de Koninklijke Militaire Kapel het Doelenensemble. Daarnaast had ze een eigen lespraktijk. Komende kerst werkt ze mee aan de familievoorstelling De Kleine Kerstman met acteur/cabaretier Joep Onderdelinden.
Mark Kreeftmeijer studeerde bij Willy Muller en AlwinBär aan het Utrechts Conservatorium. Later volgde hij jarenlang lessen bij Tan Crone in Amsterdam en legde hij zich toe op pianobegeleiding en kamermuziek.


www.theateronderdemolen.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant