Jessi Frederiks opent haar tweede zaak.
Jessi Frederiks opent haar tweede zaak.

By Jessi geeft Hengelo nieuw elan

Algemeen

Hengelo - Amper anderhalf jaar geleden nam Jessi Frederiks de herenmodezaak over van Lentferink aan de Spalstraat. Donderdag 12 februari opende ze haar tweede winkel om de hoek aan de Raadhuisstraat. In het pand waar tot voor kort Focus in zat, kunnen voortaan vrouwen van alle leeftijden terecht bij By Jessi.

Ondanks de problemen in de kledingbranche durfde de 24-jarige Jessi Frederiks de stap wel aan. "Er was dringend behoefte aan na het sluiten van Schröder, Focus en Langeler. Damesmode moet behouden blijven voor Hengelo en volgens mij is zoiets beginnen op dit moment gemakkelijker in een dorp dan in een stad, waar de een na de andere winkel sluit. Veel mensen willen graag in de buurt iets kunnen kopen in een toegankelijke, laagdrempelige zaak met een breed aanbod. Niks hoeft, alles kan," aldus Jessi.

Toch zijn er wel verschillen met de herenmodezaak. Geleidelijk drukte ze daar na de overname haar eigen stempel op en bouwde haar eigen klantenkring op met ook veel klanten van haar eigen leeftijd. In die zaak met zowel stoere als klassieke mannenkleding stond ze steeds alleen met hulp van moeder Marjo. Jessi kon de nieuwe winkel helemaal naar eigen idee inrichten: "Het heeft een gemoedelijke en landelijke uitstraling met een werkbank, dressoir en ladder. Mijn vriend Niek Lakerveld is er met zijn vader vijf weken erg druk mee geweest, maar het resultaat mag er zijn. Voordeel was dat er hiervoor ook een kledingzaak in zat, zodat we niet veel hoefden te verbouwen. Alleen een magazijn moest er komen en de pashokjes zijn verplaatst. Behalve kleding voor alle leeftijden bieden we ook leuke woondecoraties. Vrouwen winkelen heel anders. Ze kijken meer rond en hebben ook interesse voor andere dingen. In die winkel hebben we ook elke week wat nieuws. Iedereen kan bij ons terecht. Jonge meiden voor een shirtje of jurkje, jonge moeders die geen tijd hebben de stad in te gaan, maar ook de 40-plussers, die gewend waren in Hengelo te kopen."

De twee winkels hanteren dezelfde naam Frederiks By Jessi, maar Jessi wil het strikt gescheiden houden. "Dan kan ik het beste overzicht houden, al kan ik zelf natuurlijk gemakkelijk heen en weer lopen." Na anderhalf jaar alleen in de herenmodezaak gaat er dus veel veranderen. De eerste weken gaat Jessi samen met Rhea Smeitink in de dameszaak staan, maar daarna gaat ze de heren weer aankleden. Hulp krijgt ze van Anne Kleinstapel, Erna Kornegoor, Marian IJzereef en Marjo Frederiks, die wanneer nodig in kunnen springen. Zelf had ze na het afronden van de modemanagement-opleiding bij Saxion Enschede nooit gedacht dat ze een paar jaar later al twee zaken zou runnen. Na een feestje op woensdagavond voor genodigden zwaaiden de deuren op donderdag 12 februari open en heeft Hengelo er weer een winkel bij!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant