De sneeuw zorgde voor betoverende plaatjes, zoals hier in Toldijk.
De sneeuw zorgde voor betoverende plaatjes, zoals hier in Toldijk.

Vooral genieten van sneeuw

Toldijk – In de vroege ochtend van zaterdag 24 januari sneeuwde het flink door en de wereld werd bedolven onder een witte deken van sneeuw van zo'n vier centimeter dik.

Deze sneeuwval gaf wat overlast in het verkeer. Ook al was er flink gestrooid, automobilisten reden toch heel rustig over de wegen. Fietsers kwamen weinig langs en slechts een enkele hardloper durfde het aan zijn ronde te rennen.

Dorpsbewoners gingen aan het werk om de sneeuw van de stoepen te schuiven. Anderen genoten van een heerlijke lange wandeling door het besneeuwde landschap.

De schapen in de witte weide stonden dicht bij elkaar en het lukte ze om onder de sneeuw het gras te vinden. Takken van struiken en bomen bogen door, bedolven door vele sneeuwvlokken. Het is prachtig om te zien.

Kinderen in het naburige Steenderen genoten van de sneeuw en maakten een sneeuwpop die trots met wortelneus, stokjes als haar en een warme sjaal in de voortuin stond te pronken.

De sneeuw begon later die ochtend helaas te smelten en al snel hingen de waterdruppels te glinsteren aan de takken. Langs de wegen en in de bermen waar niet gestrooid was, bleef de sneeuw nog wel liggen. Toch is de winter nog niet voorbij, want later deze week wordt weer sneeuw verwacht.

De Rijksoverheid heeft een website gemaakt waar een kijkje achter de schermen wordt gegeven bij de werkzaamheden van het KNMI en Rijkswaterstaat als er sneeuw op komst is: http://www.werkenvoornederland.nl/sneeuw

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden