Wel ronde verder in beker
DVO DS1 laat punten in Eerbeek liggen

Sport

Hengelo - Woensdag speelde DVO DS1 voor de beker thuis tegen Gemini uit Borculo, eveneens spelend in de derde divisie. Het bleek een fanatiek ploegje dat een even fanatiek publiek meebracht. DVO keek in alle sets tegen een achterstand aan, maar wist deze elke keer om te buigen, zodat het een vrij simpele 3-0 zege werd. Alleen in de laatste set was het tot het laatst spannend. Setstanden: 25-18, 25-15, 26-24. DVO gaat hierdoor over naar de volgende ronde.

Vervolgens moesten de dames van DVO zaterdag naar Eerbeek om tegen middenmoter Spiker te spelen. Niet eerder speelde DVO voor de competitie tegen deze gepromoveerde club, alleen een oefenwedstrijd in de voorbereiding werd gewonnen. Dit keer ging een tegenvallend DVO met 3-1 onderuit.Het was zo’n wedstrijd waarvan je er een paar per jaar hebt. Alles zat tegen, niets lukte en allerlei randzaken spelen dan ook een rol. Eerst anderhalf uur wachten voor de wedstrijd op zaterdagavond om half acht kan beginnen. De vloer, het geluid, de bal, de leiding. Excuses die niets uit moeten maken op dit niveau, maar soms toch van invloed zijn.De eerste set leek er nog weinig aan de hand. Het ging gelijk op, al grossierden beide teams in foute opslagen. Een 8-6 achterstand wist DVO om te buigen en via 12-14, 15-21 wonnen de dames deze set met 19-25. In de tweede set ging het mis. Na een time-out bij de stand 6-4 lukte er helemaal niets meer en stond het even later 13-4. De opslag bleef door de voor DVO onwennige blauwe bal onder de maat, de pass was matig en de aanvalskracht gering. Spiker kon zich volop uitleven, mede door de uitstekende spelverdeler en DVO kreeg alle ballen om de oren. Met 25-12 was DVO kansloos en stond het weer gelijk in sets.Spiker rook haar kans en de derde set verliep net als de tweede. DVO kwam geen moment in het spel en keek snel weer tegen een grote achterstand aan. Bij 18-10 was de zaak al bekeken, uiteindelijk eindigde het in 25-19.In de vierde set ging het wat beter. DVO had vrijwel de hele set een lichte voorsprong en bij 15-19 leek het op weg naar een vijfdesetter. Spiker vocht voor elk punt en kwam weer dichterbij. Bij 21-21 stond het weer gelijk. DVO had bij 23-24 de kans op de setwinst, maar Spiker redde enkele onmogelijke ballen en maakte het op de beslissende momenten keurig af. Met 26-24 ging de set naar de Eerbeekse dames en ze verdienden daarmee de 3-1 winst volledig.Bij DVO bleven alle speelsters onder het derde divisieniveau en ziet het er (voorlopig) niet naar uit dat DVO een rol om de titel kan spelen. Zaterdag 25 oktober volgt om 17.00 uur de uitwedstrijd tegen het nog puntloze BSVO uit Harskamp. Een uitgelezen kans om de zaak weer positief op te pakken, zeker met het oog op de drie thuiswedstrijden die daarna in november volgen.