DVO D1 niet koelbloedig genoeg

Algemeen

Hengelo - Zaterdag speelde DVO D1 een inhaalwedstrijd tegen Renswouw D1. Het duel stond eerder gepland in januari, maar werd toen door vakantie van de familie Regelink uitgesteld. Nu was het in het carnavalsweekend de enige volleybalwedstrijd in de verre omgeving die op het programma stond. Hierdoor trok het een volle zaal met veel publiek en ook de Raad van Elf van de Peardeknuppels en de pers waren aanwezig. Het belang van deze strijd was groot, de twee ploegen stonden samen onderaan.

DVO was erop gebrand de eerste winst in 2013 te behalen en speelde de 1e set zeer geconcentreerd. Met 25-19 lukte het vrij eenvoudig een 1-0 voorsprong te nemen. In de 2e set leek DVO snel op weg Renswouw totaal te overrompelen. Esmee Meutstege begon met de opslag, die Renswouw maar niet onder controle kreeg en pas stopte toen het 12-0 stond! Maar plotseling haperde de motor weer. Heel geleidelijk kwam Renswouw dichterbij onder aanvoering van hun nummer 4, die enorme kanonskogels afvuurde. Bij 24-24 kwamen ze langszij en tot verbijstering van iedereen verloor DVO de set met 24-26. Dat was een enorme domper voor de dames. Knap was dat ze zich hier goed van herstelden en in de 3e set opnieuw het initiatief namen. Opnieuw kwamen ze 4, 5 punten voor te staan, maar wisten dat niet tot het eind vol te houden. DVO mist soms de koelbloedigheid om een voorsprong vast te houden en wisselt sterke periodes af met inzinkingen, waarin ze steekjes laten vallen en aanvallen niet afmaken. Zo ging ook de 3e set verloren met 23-25. DVO gaf nog niet op en in de 4e set speelde het weer een stuk constanter. Met 25-21 werd de stand in sets gelijkgetrokken en was de spanning weer terug. Zeker voor de neutrale toeschouwer was het een spectaculaire wedstrijd, maar voor DVO tellen vooral de punten. In de beslissende 5e set begon DVO met een 0-3 achterstand, maar bij de wissel had het een voorsprong. De teams bleven gelijkwaardig, maar na de 14-14 lukte het DVO niet om de bevrijdende klappen te slaan. De set ging met 14-16 verloren en daardoor de wedstrijd met 2-3.Dat was erg jammer en DVO staat nu voor het eerst onderaan. Het positieve was dat DVO met vlagen goed speelde, dat de jeugd zich goed ontwikkelt en dat het toch twee punten veroverde. De traditie wil dat de ploeg die in deze divisie onderaan komt te staan de eerstvolgende weet te winnen, dus dat geeft moed voor de volgende thuiswedstrijd tegen Vocasa. Deze is op 23 februari in sporthal De Kamp in Hengelo om 17.45 uur.