Full House & Friends . Foto: Folkert Wijmenga
Full House & Friends . Foto: Folkert Wijmenga Folkert Wijmenga

Winterconcert Full House & Friends in Remigiuskerk

Algemeen

STEENDEREN - Traditiegetrouw houdt vocal groep Full House een concert op de eerste zondag van advent. Ook dit jaar: op zondagmiddag 3 december om 15.00 uur in de Remigiuskerk van Steenderen. Het thema is: ‘One hope, one dream’. Natuurlijk wordt Full House weer ondersteund door diverse ‘Friends’ uit de regio.

Tijdens de kerstdagen van het jaar 2004 vond in de Steenderense Remigiuskerk het eerste optreden van vocal groep Full House plaats, onder leiding van Lucian Venderink. In de jaren daarna werd het een goed gebruik om op de eerste zondag van advent een concert te houden. Dat blijkt voor veel mensen het moment om alvast vooruit te kijken naar de kersttijd en de naderende winterperiode.
De samenwerking met een aantal solisten, de ‘Friends’, zorgt ervoor dat er iedere keer weer een afwisselend geheel ontstaat. Ditmaal behoren Mirjam Derksen, Hans Sluijter, Ronald Wisselo, Freek Beeftink en Jan Bijvank tot de ‘Friends’. In deze adventstijd zullen er vanzelfsprekend fraaie adventsliederen zoals ‘You do not walk alone’ en ‘Carol for advent’ worden gezongen, met alvast een knipoog naar de naderende kerstperiode.

Het thema van dit jaar ‘One hope, one dream’ is een regel uit de carol ‘One candle lights the way’. In deze onzekere tijden in de wereld mogen we vasthouden aan onze hoop en onze droom, waarin het licht van een enkele kaars ons de weg kan wijzen. Jan Bijvank, die dit jaar voor het eerst mee doet bij de ‘Friends’, vertolkt het bekende ‘Ave Maria’. Dit programma zal, net als in de afgelopen jaren, worden aangevuld met enkele fraaie winterliederen, zoals ‘In winter’ en ‘Breath of winter’. Lucian Venderink heeft de muzikale leiding en begeleidt vocal groep Full House en de Friends op de vleugel.
Het programma wordt gepresenteerd door Ronald Wisselo. De toegang voor het concert is gratis, een vrije gift is natuurlijk welkom bij de uitgang, als bijdrage in de onkosten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden