Welpen gaan warm aangekleed op pad naar de boerenkool, negen kilometer verderop. Foto: Liesbeth Spaansen
Welpen gaan warm aangekleed op pad naar de boerenkool, negen kilometer verderop. Foto: Liesbeth Spaansen

Jeugdleden Scouting Sweder lopen Boerenkoolhike om jaar te starten

Algemeen

Met negen kilometer in de benen aan de boerenkool

Door Liesbeth Spaansen

HUMMELO/BAAK – Zaterdag 8 januari was de eerste opkomst van 2022 voor Scouting Sweder van Voorst Hummelo en Keppel. Er stond voor de welpen en scouts een Boerenkoolhike op het programma. Het bestuur zette deze wandeling van Hummelo naar Baak uit, een afstand van ongeveer negen kilometer, waar de jeugdleden geen moeite mee bleken te hebben.

Het is in het twintigjarig bestaan van de vereniging niet vaak voorgekomen dat er op de eerste opkomst van het nieuwe jaar geen boerenkool werd gegeten.
In het begin van 2021 werden vanwege corona alleen thuisopkomsten gehouden. Zo kon dus het gezamenlijk boerenkool eten niet doorgaan. Volgens de huidige coronamaatregelen mag jeugd tot en met zeventien jaar met hun eigen speltak deelnemen aan een buitenactiviteit.

Bij het scoutinggebouw aan de Torenallee in Hummelo verzamelden tien welpen en zeven scouts en hun leiding zich al vroeg in de ochtend. Het was fris maar zonnig. Na het openen gingen eerst de welpen op pad en tien minuten later de scouts, elk met routebeschrijvingen in handen.

De route ging binnendoor over goed begaanbare wandelpaden of rustige wegen, met hier en daar een oversteek. Er was in de route achter boerderij De Borriskamp van de familie Jansen een pauzeplek opgenomen, waar warme chocolademelk klaar stond.

Eindpunt was de enorme aardappelschuur van bestuurslid Gerrit Gosselink in Baak, die voor de jeugd strobalen neerzette om op te zitten en aardappelkisten om aan te eten. Aan het buffet werd de boerenkool uitgeserveerd, traditiegetrouw gekookt door bestuursleden. Na de wandeling liet de jeugd zich dit goed smaken.

De boerenkool die werd uitgeserveerd, was traditiegetrouw gekookt door bestuursleden

Met dank aan de familie Jansen voor de gastvrijheid, Gerrit Gosselink voor de gastvrijheid en de sponsoring van de aardappelen en De Kruisbrink in Toldijk voor het sponsoren van de boerenkool, is het scoutingjaar goed begonnen.


scoutingsweder.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden