Hummels Raam. Foto: Evert Goverde
Hummels Raam. Foto: Evert Goverde

Coronaproof fotografieproject rondom Hummelo

Algemeen

Samen Kiek’n, doe je mee?

HUMMELO – Enthousiaste amateurfotografen Evert (67) en Abdul (33) uit Hummelo trekken er met regelmaat samen op uit om plaatjes te schieten. Het leek hen mooi om daar ook anderen bij te betrekken en met andere Hummeloërs een fotoproject te starten. Samen met Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion bedachten ze een nieuw initiatief: “In Hummelo en de directe omgeving zijn huizen en boerderijen met prachtige ramen, het zijn kunstwerkjes op zich. Deze ramen willen we vastleggen. Het zou geweldig zijn als we met wat meer mensen aan de slag kunnen!”

Zin om mee te doen?
Deelnemen kan met elke camera of met een mobiele telefoon. Het project is bedoeld voor 55-plussers die graag fotograferen of aan de slag willen met fotografie.

Ervaring is niet noodzakelijk. Je mag iemand meenemen, ook als deze jonger is, omdat het leuk is om samen te fotograferen zoals Evert en Abdul dat doen.

Rob Chevallier, professioneel fotograaf en kunstenaar, neemt de deelnemers mee op ‘ontdekkingstocht’ door Hummelo. Hij geeft tips over het maken van een bijzondere, opvallende of kunstzinnige foto. Je foto wordt afgedrukt en misschien worden alle foto’s wel geëxposeerd.

Praktische informatie
De ‘ontdekkingstocht’ Samen Kiek’n door Hummelo is op 22 januari en 5 februari van 11.00 tot 13.00 uur bij FF naar Steef in Hummelo. Deelname is gratis. Aanmelden via langlevekunst@amphion.nl.

Lang Leve Kunst en Naoberschap
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen met als doel samen van mooie momenten te genieten. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, de Herbergier, Liemerije, Het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek Liemers, Het Cultuur- & Erfgoedpact en Amphion Cultuurbedrijf. Het programma wordt ondersteund door Fonds Sluyterman van Loo, Het RCOAK en het Fonds Cultuur Participatie.


amphion.nl/langlevekunst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden