<p>Drie stukken gras zijn vrijgemaakt voor het planten van de bloembollen. Foto: PR</p>

Drie stukken gras zijn vrijgemaakt voor het planten van de bloembollen. Foto: PR

Nieuwe bloembollen bij wadi in Steenderen

STEENDEREN - Afgelopen voorjaar heeft de gemeente Bronckhorst in Steenderen een wadi aangelegd op de hoek van de Bronkhorsterweg en de Prins Bernhardlaan. De putten langs de groenstrook op deze hoek wateren nu niet meer af op het riool, maar in een soort kuil in het grasveld. Daar heeft regen de tijd om rustig weg te zakken in de grond. Op deze wijze heeft de natuur weer plezier van de regen en hoeft het water niet verwerkt te worden in de waterzuiveringsinstallatie.

Bij het aanleggen van de wadi is veel grond weggegraven. Daarbij zijn - tot groot verdriet van veel buurtbewoners - met de grond ook een heleboel bloembollen afgevoerd. Elk voorjaar stonden in dit stukje gras prachtige voorjaarsbloemen te bloeien, waar menig wandelaar van genoot.

De initiatiefnemers van de naastgelegen buurttuin hebben contact opgenomen met de gemeente met het voorstel om nieuwe bloembollen te planten. Het aanbod daarbij was dat als de gemeente voor de bollen zou zorgen, dorpsgenoten de bollen zouden planten. De gemeente was enthousiast over het voorstel en zo gezegd, zo gedaan.

Op een zaterdagochtend in november hebben negen vrijwilligers samen 635 bollen geplant. Daarvoor zijn 3 ‘vlekken’ van gras vrijgemaakt, die nu donker afsteken tegen de groene grasmat. Er zijn biologische bloembollen geplant, die vroeg in het jaar voor gifvrije nectar zorgen. Daar kunnen de eerste insecten zich aan laven.

Dus houd deze plekken in de gaten. Na de winter staan er weer prachtige bloemen te bloeien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden