Kaan Pak speelde uitstekende wedstrijd. Foto: Chris Smeitink

Basteom krijgt loon naar werken

Algemeen

Uitwedstrijd tegen Groessen eindigt in 2-2

STEENDEREN - Basteom heeft in de uitwedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst een meer dan verdiend gelijkspel behaald. Al een aantal keren werd tegen één van de top-5 ploegen prima voetbal gespeeld, maar tot vandaag stond Basteom dan aan het eind van de wedstrijd toch met lege handen, omdat de tegenstanders efficiënter waren in het verzilveren van de kansen. Tegen Groessen de gelegenheid om dit eindelijk eens om te draaien en dit lukte, waardoor de ploeg zichzelf beloonde voor weer een goede wedstrijd, nu wel afgesloten met een punt.

Voorafgaande aan de wedstrijd moest trainer André Evers nog een puzzel invullen, doordat de gebroeders Heitkönig ontbraken door een schorsing (Stijn) en een blessure (Ries). Daarnaast was ook Luuk Haggeman nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te kunnen spelen, maar samen met de spelers die wel speelden werd dit uitstekend opgelost.

Het meest verrassende in de opstelling was de positie van middenvelder Kaan Pak, die als laatste man werd geposteerd en deze positie met verve invulde. Hij groeide gaandeweg de wedstrijd uit tot de absolute uitblinker bij Basteom, deed verdedigend zijn werk prima en bij balbezit verdeelde hij het spel als een routinier, die al jaren op die positie speelt.

De wedstrijd voltrok zich aanvankelijk, zoals dat al vele keren eerder gebeurde. Gelijk opgaand met kleine kansjes voor beide teams en Basteom dat al snel met 1-0 achter stond, toen Tijn Tebbens bij het wegwerken van de bal deze ongelukkig raakte en zijn eigen keeper Timon Nijkamp kansloos passeerde. Basteom bleef goed meevoetballen en zoeken naar kansen, maar dat lukte steeds net niet en toen het in de 65ste minuut 2-0 werd voor de thuisploeg zag het er naar uit, dat het weer een net-niet wedstrijd zou worden.

Maar Basteom bleef strijden voor een resultaat en werd na 75 minuten beloond met twee treffers binnen twee minuten. Huub Rutjes, tot vandaag nog niet gescoord, kreeg het op zijn heupen en wist twee raak te schieten, waardoor de stand op 2-2 kwam en de verhouding in het veld beter werd weergegeven. Beide ploegen bleven nog wel strijden voor een overwinning, maar dat zat er niet meer in, waardoor het 2-2 bleef, een terechte eindstand.

Volgende wedstrijd:
Volgende week 5 december staat op het programma de wedstrijd Basteom tegen Arnhemia, om 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen. Het doorgaan van deze wedstrijd is afhankelijk van de maatregelen die de KNVB gaat nemen, inzake het spelen van competitiewedstrijden, terwijl er niet getraind mag worden na 17.00 uur. Mocht de wedstrijd doorgaan, dan is het in ieder geval zonder publiek.