Moderne oplossingen voor magazijnopslag

Wanneer je een bedrijf beheert in de logistieke sector heb je altijd te maken met veel voorraad in het magazijn. Soms kun je het niet allemaal kwijt. Veel producten moet je voordat ze naar detailhandelzaken en winkels gaan, opslaan. Vandaar dat veel logistieke bedrijven ook gebruik maken van cross docking, een methode waarbij de goederen tussentijds niet in het magazijn gelegd worden. Maar indien je goederen toch kwijt wilt zijn er diverse oplossingen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Still maar er zijn ook andere websites waar je terecht kunt. Met professionele en moderne opslag bespaar je veel ruimte en creëer je overzicht. In deze huidige tijd waarin ook e-commerce een steeds grotere rol inneemt in de wereld is het van groot belang om een snel productieproces te hebben. Dankzij Still en andere aanbieders kun je dit ook mogelijk maken voor jouw bedrijf.

Van rekken tot stapelaars
Zo heb je bijvoorbeeld rekken, waar je allerlei soorten goederen in kunt leggen en die je ook eenvoudig kunt uitbreiden, zodat je een heel magazijn kunt inrichten. Zo zijn er bijvoorbeeld eénplaatsstellingen voor zware goederen. Maar je kun ook palletstellingen voor smalle gangen aanschaffen waarin je veel producten, bijvoorbeeld op een pallet, kunt opslaan. En zo zijn er ook palletstellingen voor brede gangen, waarin je containers van diverse afmetingen kunt zetten, en elektrische stapelaars behoren tevens tot de mogelijkheden, je kunt ze gebruiken voor het inrichten van je magazijn. Met deze stapelaars kun je paletten op een veilige manier vervoeren; het is een mooie oplossing voor diverse transporttrajecten, en geschikt voor elke hefhoogte. Daarnaast kun je gebruik maken van reachtruks. Zij hebben een constructie die compact is, en tevens een groot hefvermogen. Ook dit is dus ideaal voor het inrichten van je magazijn. Orderverzameltrucks waarmee je de orderpicksnelheid gemakkelijk kunt verhogen (tot wel veertien meter) zijn een mooie toevoeging in het proces. 

Wil je een stapelaar kopen?
Wanneer je werkzaam bent in de logistieke sector en interesse hebt in een stapelaar kopen kun je dit online doen. Voor allerlei hef- en stapelwerkzaamheden zijn er diverse soorten. Vaak kun je binnen zeven dagen je bestelde stapelaar al in huis hebben. Zo’n stapelaar is eigenlijk voor vrijwel alle logistieke sectoren onmisbaar. Wil je liever niet teveel geld uitgeven, dan kun je ook kiezen voor een tweedehandsstapelaar kopen. Zelfs een stapelaar huren is bij veel websites mogelijk, bijvoorbeeld voor een dag of een langere periode. Bij veel websites kun je om advies vragen indien je niet precies weet welke voor jouw productieklus het meest geschikt is. Tip: wanneer je twijfelt over de juiste hefhoogte dien je deze iets hoger te meten dan de werkelijkheid, en tevens dien je de marge van de draagkracht iets ruimer te nemen.

Dit artikel wordt u aangeboden door still.shop. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden