Caroline Drevers, Alfred Beeftink en Herman en Betsie Klein Hesselink (v.l.n.r.). Bianca te Linde, ontbreekt op de foto. Foto: Liesbeth Spaansen

Caroline Drevers, Alfred Beeftink en Herman en Betsie Klein Hesselink (v.l.n.r.). Bianca te Linde, ontbreekt op de foto. Foto: Liesbeth Spaansen

Klein Hesselink Makelaars viert 25-jarig jubileum

Algemeen

ZELHEM – Het is nu 25 jaar geleden dat Herman en Betsie Klein Hesselink hun makelaarskantoor begonnen. In eerste instantie ging het om taxeren van woningen, daarna aangevuld met verkoop, aankoop en verhuur van woningen en bedrijven. In 2018 werd met Alfred Beeftink ook agrarisch vastgoed onderdeel van de services.

Door Liesbeth Spaansen

Herman en Betsie startten hun bedrijf Klein Hesselink Makelaars in 1996 in een groot pand op de Markt 10 in Zelhem. “In het begin deden we vooral taxaties. Voor de invoering van Waarde Onroerende Zaken (WOZ) moesten alle panden worden getaxeerd vanwege nieuwe landelijke wetgeving.”

Alfred Beeftink weet dat nog goed. “Ik kwam van de Hogere Agrarische School (HAS) in Deventer af en werkte via het uitzendbureau bij taxatiebureau Kafi. Dat heb ik drie maanden gedaan.” Pas na de militaire dienst, het is dan midden 1990, ging hij als agrarisch adviseur aan het werk bij Alfa Accountants in Zelhem. “Vanwege persoonlijke ontwikkeling volgde ik een basisopleiding makelaardij.” Een verrijking van zijn werk.

Ook in de makelaardij werd studie belangrijk. “Ik werd in 1998 beëdigd voor het leven en in 2001 werd deze regel afgeschaft”, weet Herman nog goed. “Nu moeten makelaars verplicht elk jaar bijscholen omdat elk jaar of vaker de regels en wetten worden aangepast.”

Klein Hesselink Makelaars begon in 1996 in een groot pand op de Markt 10 en verhuisden met hun bedrijf in 2005 naar de Irenestraat 3

Bedrijfsverhuizing
Herman en Betsie verhuisden met hun bedrijf in 2005 naar de Irenestraat nummer 3 in Zelhem. “In 25 jaar is veel veranderd”, weten Herman en Betsie die in elke straat wel woningen kunnen aanwijzen die via hun makelaardij zijn getaxeerd, verkocht of aangekocht of waar ze een huurovereenkomst voor hebben geregeld. “We leveren heel veel diensten”, aldus Betsie.

Ze herinneren zich de bankencrisis nog goed en de steeds veranderende woningmarkt. ”Het huizenaanbod is van een kopersmarkt naar een verkopersmarkt gegaan. De huizenprijzen gaan als een golfbeweging en het gaat niet altijd om de waarde van het huis. Nu wordt veel overboden.” De overwaarde moet overigens in het nieuwe huis worden gestoken.

“Starters en senioren hebben het heel moeilijk”, moet Herman toch kwijt. “Er is geen aanbod voor en dan zijn er nog de aangescherpte betalingsregels. Gelukkig bestaat het bouwcontingent niet meer. Destijds mocht bijna niet worden gebouwd.”

Alfred vindt het meevallen hoeveel kopers vanuit het westen van het land naar de Achterhoek komen. “Die zijn er wel, maar veelal zijn het toch inwoners van Zelhem en omstreken die kopen omdat ze hier willen blijven.”

Corona
Ook corona bracht andere regels met zich mee. “Ons kantoor is gelukkig erg ruim dus we kunnen voldoende afstand van iedereen houden. We zijn nooit dicht geweest. We hebben ons aan de richtlijnen gehouden, dus ontsmetten, extra schoonmaken en luchten, de anderhalve meterregel én mondkapjes dragen. Ook de zakelijke dienstverlening draait gewoon door”, laat Herman weten. Betsie vult aan: “Voor bezichtigingen werken we nu met tijdblokken én de bewoners mogen niet thuis zijn omdat er niet teveel mensen aanwezig mogen zijn.” Herman: “We kunnen nu eenmaal geen huis verkopen vanaf een plaatje. De mensen moeten een goed gevoel hebben bij de woning.”

Overname op termijn
Tijdens het Open Huis van notariskantoor Blankestijn in Zelhem raakten Herman en Alfred aan de praat. “We kenden elkaar vanwege een gezamenlijke klant. Ik vertelde dat we uitkeken naar een overnamekandidaat”, weet Herman, die geen opvolgers heeft. “Onze kinderen hebben eigen interesses.”

Naar aanleiding van dat gesprek belde Alfred terug. “Ik werkte twintig jaar bij Alfa en was toe aan een nieuwe stap.” Met Alfred zijn er drie professies binnen het kantoor. “Wonen, bedrijfspanden en agrarisch/landelijk vastgoed. Elke professie heeft zijn eigen disciplines en een andere beleving bij aankoop of verkoop.” Bij agrarisch vastgoed gaat het naast aan- en verkoop ook over aankoop van rechten van bijvoorbeeld stikstof en over vergunningen. “Alles wordt steeds complexer door middel van meer regelgeving”, zegt Betsie.

Herman en Betsie zijn blij met Alfred. “Hij is van het Zelhemse zand, komt uit de buurt, kent de regio en de omgeving. Plaatselijke kennis hebben is voor een makelaar heel belangrijk.“

Klein Hesselink Makelaars
Bij het makelaarskantoor is altijd een hecht team aan het werk. “We hebben weinig personeelsverloop gehad. Bianca te Linde is nu alweer vanaf 2017 bij ons aan het werk en naast Alfred in 2018 kwam Caroline Drevers eind 2020 ons team versterken.”

Klein Hesselink Makelaars is te volgen op facebook waar in verband met hun jubileum een leuke actie is. Kijk voor meer informatie ook op de website.


kleinhesselinkmakelaars.nl

www.facebook.com/Klein Hesselink Makelaars

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant