<p>Ada Lubbers laat Litania Blom de cheque zien voor Stichting Litania. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

Ada Lubbers laat Litania Blom de cheque zien voor Stichting Litania. Foto: Liesbeth Spaansen

Boekopbrengst en een beetje meer naar Stichting Litania

Ada Lubbers geeft Litania cheque van 317,50 euro

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Na lange tijd ontmoetten Ada Lubbers en Litania Blom elkaar op woensdagmiddag 17 november. Ada ging bij Litania op bezoek om haar een cheque van 317,50 euro te overhandigen. ‘Ik hoef er zelf niet beter van te worden’, had Ada al gezegd bij de overhandiging van het eerste exemplaar van haar boek ‘Speciaal voor u’ aan Litania. De opbrengst zou naar Stichting Litania gaan.

Ada Lubbers schreef in corona tijd een jaar lang brieven aan de bewoners van De Bleijke. Deze brieven werden gebundeld tot een boek. Litania Blom mocht de omslag van het boek ontwerpen. Zij tekende daarvoor een speciaal Lytje, zoals Litania haar tekeningen noemt. Dat zij de cheque in ontvangst mocht nemen, vond ze erg leuk. “Ik wilde de winst van de verkoop van het boek niet zelf houden en dus zou sowieso 250 euro naar de stichting gaan”, vertelt Ada Lubbers. “Maar bij de verkoop van het boek zijn bij mij extra giften binnengekomen.” Ook bij de verkooppunten, de drie kringloopwinkels van de Stichting en bij De Bleijke is extra gedoneerd. “Daarom is het bedrag op de cheque hoger geworden.”

Dat bedrag kan door eventuele giften nog hoger worden, geeft Ada aan. Van de oplage van 100 stuks zijn nog een beperkt aantal exemplaren te koop bij de drie kringloopwinkels van Stichting Litania in Hengelo, Brummen en Doesburg, bij Ada zelf, bij De Bleijke of online via www.uitgeverijhermans.nl/boekenkraom.

Litania Blom is op dit moment druk met haar MBO-opleiding, maar schrijft en tekent nog steeds. Ada Lubbers heeft na het uitgeven van het boek nog een half jaar brieven verstuurd naar De Bleijke.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden