<p>Prins Eddie, adjudanten Eduard en Raymond en hofdame Debbie. Foto: Doldraejers Velswijk</p>

Prins Eddie, adjudanten Eduard en Raymond en hofdame Debbie. Foto: Doldraejers Velswijk

Alternatieve Pronkzitting 2021 voor De Doldraejers

VELSWIJK/WITTEBRINK – Nieuwe, strengere coronamaatregelen net een paar dagen voor de aanvang van de pronkzitting zorgde voor spoedberaad van het bestuur van Carnavalsvereniging De Doldraejers. “Want wat kunnen we, wat mogen we, durven we het aan? Na goed overleg hebben we moeten besluiten om de Pronkzitting van 2021 helaas weer af te moeten lassen.”

Maar wat dan wel?
De heren van de Raad van 11 hadden al kennis gemaakt met de nieuwe Prins met het ‘Prins kieken’ en er werd gekozen voor een ‘alternatieve Pronkzitting’. Zondag 7 november mocht de vereniging bij de molen van de Wittebrink kennis maken met de nieuwe Prins carnaval 2021. Daar was al afgesproken om foto’s te maken voor het 44-jarig jubileum van de vereniging. Meteen een mooie gelegenheid om daar ook de nieuwe Prins tevoorschijn te laten komen. Hoe was dan weer een uitdaging, daarmee wilde het bestuur dan ook wel ‘groots’ uitpakken.

De nieuwe Prins, de adjudanten, de nieuwe hofdame, de nieuwe President en de vrouw en kinderen van de Prins mochten plaatsnemen en werden naar de locatie gebracht om daar een voor een uit te mogen stappen en zich voor te stellen aan de Raad van 11, ‘oud Prinsen’ en de dansgardes.

Maar wie was toch de nieuwe Prins?
Eindelijk na ruim een jaar extra wachten om zich bekend te maken kwam hij dan tevoorschijn. De 44-jarig jubileum Prins, Prins Eddie Wesselink de Eerste heeft zich gepresenteerd voor iedereen. Hij was niet alleen, zijn vrouw Sandra en de kinderen Nora, Lieke en Dani vergezelden hem en zullen samen met Prins Eddie deze mooie functie vervullen.

Aansluitend is een rondgang gemaakt met de Prins en zijn familie en de adjudanten en hofdame in de limo door Velswijk en heeft Prins Eddie zich daar voorgesteld aan Velswijk en omgeving. Toch nog een mooi moment voor deze nieuwe Prins. De vereniging hoopt dat het aankomend jaar tijdens het ‘groot carnaval’ weer een groot feest voor iedereen mag worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden