Het team Hermans-Musset werd in 2019 Nederlands kampioen. Foto Albert Schreuder
Het team Hermans-Musset werd in 2019 Nederlands kampioen. Foto Albert Schreuder Albert Schreuder Netherlands

Koen Hermans krijgt Nicolas Musset weer in de bak

Algemeen

HENGELO - Zijspancrosser Koen Hermans rijdt volgend jaar wederom met de Fransman Nicolas Musset in de bak. Eerder reden ze in 2018 en 2019 al samen. Het duo eindigde in 2019 als tweede in het wereldkampioenschap en won de Nederlandse titel. Musset werd afgelopen seizoen wereldkampioen als passagier van Etienne Bax.

door Willy Hermans

De 24-jarige Hengeloër was gedwongen een andere bakkenist te zoeken, omdat Glenn Janssens stopt met crossen op topniveau. “Dat was erg jammer, want Glenn is een superfijne jongen. Maar hij maakte die keuze omdat hij bezig is met de verbouwing van zijn huis en dat gaat niet samen”, aldus Hermans. Zijn eerste jaar als koppel met Janssens ging verloren door corona. In 2021 wisten ze na een moeizame start nog als vierde te eindigen in de strijd om de wereldtitel.
De ambitieuze Hermans is blij dat Nicolas Musset bereid was de samenwerking te herstellen om samen in 2022 een gooi te doen naar de wereldtitel: “Het kwam van beide kanten. We kennen elkaar goed en hij is momenteel een van de beste bakkenisten ter wereld. Zoveel goede bakkenisten zijn er momenteel niet en Nicolas is een specialist op de harde banen”, aldus Hermans. “Hij is al twee keer wereldkampioen geweest, maar vindt het een uitdaging om een jonge rijder naar de top te brengen. Nu is het moment om te oogsten. We gaan de concurrentie met Etienne Bax, Marvin Vanluchene en Julian Veldman graag aan en daarbij is een sterke partner onontbeerlijk. De meeste anderen zijn nog op zoek naar een bakkenist. In 2019 waren we er al dicht bij, we wonnen meerdere Grand Prix-wedstrijden en hadden tot het laatst kans op de wereldtitel”, herinnert Hermans zich.

Optimistisch
Het team Hermans-Musset bespreekt nog of ook het komende seizoen op viertakt wordt gereden. “In het begin hadden we de nodige problemen, maar na enige aanpassingen ging het steeds beter en reden we weer voorin. In de komende weken nemen we daarover een beslissing en maken we afspraken met het begeleidende team. Ik ben in elk geval erg optimistisch over het komende seizoen.”
Hoe de kalender voor 2022 eruit komt te zien is afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona. De komende tijd gaat het team zich zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe seizoen door wintertrainingen in Italië of Spanje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden