Bezoek van de burgemeester. Foto: PR
Bezoek van de burgemeester. Foto: PR

Kinderboekenweek en thema samenleving Piersonschool

HENGELO - Het schoolthema ‘de samenleving’ combineren met het thema van de Kinderboekenweek ‘Wat wil je worden?’ dat kunnen ze op de Piersonschool wel. 

De kinderen van de bovenbouw hebben op eigen initiatief allerlei mensen uit het dorp uitgenodigd om te vertellen over hun beroep. Wat doen ze? En wat maakt het beroep belangrijk voor onze samenleving? De kinderen hadden deze bezoeken voorbereid door een presentatie met vragen te maken. De volgende lokale prominenten kwamen de school een bezoekje brengen; journalist Luuk Stam, verpleegkundige Rob (in de zorg met Rob), dominee Rineke van den Berg en burgemeester Marianne Besselink. 

De middenbouw heeft bezoek gehad van vele enthousiaste ouders die iets konden vertellen over hun beroep. Van verpleegkundige, logopediste tot dirigent. Bij de onderbouw werd er gekeken naar beroepen die horen bij het bouwen van een huis. Daar stond het onderwerp ‘mijn huis’ centraal. Wat mooi om te zien welke beroepen er allemaal zijn. Wat kun je allemaal worden, maar nog veel belangrijker: wat wil je later worden? De kinderen hebben veel geleerd en wie weet zit er wel een toekomstige journalist, timmerman of burgemeester tussen.

Tussen al deze bezoeken door werd er natuurlijk ook met de neus in de boeken gedoken, het is per slot van rekening Kinderboekenweek. Dan wil je natuurlijk wel de allernieuwste boeken ontdekken. Dus zijn twee juffen op pad gegaan voor de allernieuwste titels en is de schoolbibliotheek weer aangevuld.

Het project werd door de onderbouw afgesloten. De kleuters hebben aan de gehele school laten zien wat ze gedaan en geleerd hebben. Prachtige bouwwerken, vertellen over je eigen huis en er werd samen gedanst en gezongen. Tot slot was de traditionele boekenmarkt er ook weer. Kinderen verkochten hun oude boeken voor een klein prijsje. De kinderen zelf, maar ook ouders, grootouders en belangstellenden hebben mooie boeken kunnen kopen. En toen was het tijd voor: herfstvakantie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden