Wedstrijdverslag SV Basteom 1 (zon). Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom behaalt eerste competitieoverwinning

Algemeen

STEENDEREN/ARNHEM - Basteom heeft de uitwedstrijd in Arnhem tegen Elsweide, met veel pijn en moeite afgesloten met een 2-1 overwinning. Het was van beide kanten allemaal magertjes wat het publiek te zien kreeg, daardoor ging er veel te veel niet goed.

Basteom begon ook niet goed aan de wedstrijd, de ploeg speelde te afwachtend en liet het balbezit aan Elsweide, maar de thuisploeg kon aanvallend geen vuist maken.
Na tien minuten kwam Basteom toch op een 0-1 voorsprong, toen doelman Timon Nijkamp vanuit een spelsituatie de bal achter de achterhoede van Elsweide legde, waar Kaan Pak de bal kon oppikken, doorlopen en vrij voor de doelman maakte Kaan dit goed af, 0-1.
Tien minuten later eenzelfde situatie, weer werd een lange bal van achteruit over de Elsweide verdediging gelegd, nu kon Ries Heitkönig alleen op de keeper af, maar hij wist de kans niet te benutten, de keeper redde met de voet.
In de tegenaanval ging het bij Basteom fout, ook nu een lange bal, doelman Timon Nijkamp kwam zijn doel uit, was te laat bij de bal en de spits van Elsweide wist wel raad met dit buitenkansje, 1-1.
Daarna zakte Basteom ver weg, balbezit resulteerde teveel in ‘inlevervoetbal’, het baltempo was te laag, duels werden verloren, kortom een kwestie van overleven.
Gelukkig hielp doelman Timon Nijkamp daarbij een handje, want hij wist met een aantal prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden.

De tweede helft was het niet veel beter, eenzelfde spelbeeld met voor beide ploegen weinig of geen kansen. Na 70 minuten werd toch de wedstrijd beslist, een ongelukkige handsbal van Elsweide in het eigen strafschopgebied, leverde een penalty op voor Basteom.
Nadat de nodige protesten door de scheidsrechter waren afgewimpeld, voltrok Noud Rutjes het vonnis over Elsweide door de strafschop beheerst binnen te schieten, 1-2.
Daarna was het voor Basteom een kwestie van de overwinning over de streep trekken, beide ploegen wisselden nog een flink aantal keren, maar de eindstand bleef uiteindelijk 1-2 voor Basteom.

Zondag 24 oktober speelt Basteom thuis tegen Loo, afkomstig uit dezelfde plaats. Aanvang 14.00 uur op sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen. Beste Basteom-supporters, kom de ploeg ook dan weer aanmoedigen.