<p>Kleuters van de Bernardusschool krijgen varkensles. Foto: Liesbeth Hakvoort</p>

Kleuters van de Bernardusschool krijgen varkensles. Foto: Liesbeth Hakvoort

Kleuters Bernardusschool gaan de boer op

KEIJENBORG - De kleutergroep van de Bernardusschool uit Keijenborg heeft een bezoek gebracht aan de varkensboerderij met zeugen en speenbiggen van de familie Hakvoort.

Op school werkte de klas aan het Kinderboekenweek thema ‘Worden wat je wil’. Ouders waren te gast in de klas om te vertellen over hun beroep. Een boerderij naar school halen gaat lastig, daarom mochten de kinderen op bezoek komen in en om de varkensstal van de familie Hakvoort. Daar was ontzettend veel te zien.
Roel en Liesbeth Hakvoort hadden een speurtocht uitgezet voor de kinderen. Een lege puzzel lag op de keukentafel, maar de stukjes waren weg. Die lagen verspreid op de boerderij. Door de pijlen te volgen kwamen er steeds meer puzzelstukjes bij. Samen met de boer bekeken de kinderen het voer, de silo’s, de hygiënesluis, de zeugen, de veewagen en natuurlijk werd er ook met biggetjes geknuffeld. Een aantal kinderen wilde liever alleen aaien, anderen vonden het heerlijk om de biggen ook zelf vast te houden. Nadat ook alle kinderen op de trekker hadden gezeten konden ze binnen de puzzel compleet maken.
Met een lach op het gezicht en een tasje vol leerzame spullen over de boerderij, gingen de kinderen weer met de juffen mee naar school.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden