<p>Mirjam v.d. Burg en haar geslaagde blokfluitleerlingen. Foto: PR</p>

Mirjam v.d. Burg en haar geslaagde blokfluitleerlingen. Foto: PR

Hoera, de blokfluitleerlingen zijn geslaagd

HALLE - Dinsdag 12 oktober heeft de blokfluitgroep van de Dorpsschool onder leiding van Mirjam v.d. Burg het blokfluitdiploma behaald. De volgende leerlingen behaalde met hele mooie cijfers hun diploma: Nina van Lier, Dani van Lier, Wieke Wolsink, Lenn Vossers en Sanne Bosman.

Dinsdag 5 oktober hadden de kinderen het theorie examen. Dat vonden zij erg spannend, maar wat hebben ze het goed gemaakt. De week erop hadden zij het praktijkexamen. Voor dit examen speelden zij twee solostukjes en een duet. De leerlingen hebben nu een hele goede basis om door te stromen naar een ander instrument, maar zeer zeker een goede basis, voor als ze naar de middelbare school gaan en daar het vak ‘muziek’ krijgen. Na afloop van het praktijkexamen vond de diploma-uitreiking plaats, vergezeld door de mama’s, papa’s, broertjes en zusjes. De leerlingen kregen een mooi diploma met cijferlijst en een bloemetje van hun juf.

Mirjam zal deze leerlingen heel erg gaan missen. Ze heeft ze toch ruim anderhalf jaar muzikaal onder haar hoede gehad. “Dit was zo’n lollige groep, er was altijd plezier. Heerlijk”, aldus de juf. Dinsdag 26 oktober gaat er een nieuwe blokfluitgroep van start. De juf heeft er alweer helemaal zin in, om nog meer kinderen muzikaliteit bij te brengen.

Zin om de dwarsfluit te gaan leren bespelen dan ben je ook bij juf Mirjam aan het juiste adres. “Het is geweldig om muzikaal bezig te zijn met kinderen”, zegt de juf enthousiast. “Iedere leerling is voor mij speciaal en uniek. Daarbij iedere leerling te zien groeien, ieder op zijn eigen manier, daar geniet ik keer op keer van. Verder maken kinderen met dyslexie en/of dyscalculie enorme stappen en groeien ze op school, door het maken van muziek. Zo wordt onder andere de concentratie verhoogd en is er voortgang te zien in het lezen en leren in het algemeen. Ik vind het heel mooi dat ik aan dit groeiproces een bijdrage kan leveren.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden