Vrijwilliger in de schijnwerper | Gracia Siebelink - Klein Winkel

BRONCKHORST - Vrijwilligers zijn voor onze gemeente van groot belang. Daarom stellen we een aantal vrijwilligers aan u voor de komende weken. Enthousiast geworden van de verhalen van deze mensen? Kijk dan op de vacaturebank van www.meedoeninbronckhorst.nl. Hier vindt u diverse vrijwilligersvacatures van verschillende organisaties.

Bij welke organisatie ben je vrijwilliger?
“Ik ben bij meerdere organisaties vrijwilliger, maar ik benoem hierbij de kledingbank in Zelhem. De kledingbank is een initiatief van de Lambertikerk om mensen te helpen die het niet breed hebben. We nemen kleding aan, controleren het op vlekken en gebreken, en hangen het op in de winkelruimte. Alle vrijwilligers hebben dezelfde taak. Maar we kijken altijd naar de mogelijkheden. Zo is er een vrijwilliger die niet lang kan staan. Dus die doet het kassawerk.”

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
“Ik wil graag iets doen voor anderen. Mensen helpen die het moeilijk hebben. Ik hoop dan hun leven ietsjes beter te maken. Voor mezelf vind ik het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen omdat het mij in contact brengt met mensen. Sociaal contact is denk ik heel belangrijk. Ik kan mij wel voorstellen dat als je eenmaal met pensioen bent, je soms je wel eens nutteloos kunt voelen. Daarom vind ik het belangrijk om dit te doen voor ik straks met pensioen ga.”

Wat zou je andere adviseren die nog geen vrijwilligerswerk doen?
“Ik zou zeggen: doen! Door actief te zijn kun je iets voor anderen betekenen en je kunt meer invulling geven aan je eigen leven. Zoek iets waar jij je fijn bij voelt. Er is namelijk op veel plekken vrijwilligerswerk te doen. In zorginstellingen bijvoorbeeld kun je koffie schenken of fietsmaatje zijn. Maar ook op maatschappelijk vlak zijn veel mogelijkheden. Denk maar eens aan de voedsel- of kledingbank. Je leert heel veel. Zo leerde ik dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Als je je verbindt aan een organisatie, betekent dat ook dat je verplichtingen hebt. Het geeft heel veel voldoening.”

Deze rubriek is gemaakt door Meedoen in Bronckhorst. Meedoen in Bronckhorst legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Bronckhorst geregeld zijn en wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in eigen buurt. Wilt u uw vacature ook op onze site? Maak dan een account aan op onze site en deel zelf uw informatie en vacatures op: www.meedoeninbronckhorst.nl

Gerwin Nijkamp
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden