Kerk in Actie collecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland; collectanten gezocht !

HENGELO - Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door de gevolgen van oorlog, armoede of uitbuiting. 

Kerk in Actie komt dit jaar onder andere in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. De tekst hieronder beschrijft hun nood en wat wij voor hen kunnen betekenen: ‘Geef licht! Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.’

De huidige omstandigheden zijn schrijnend. Denk aan gammele tenten die slecht beschermen tegen hitte of kou, de onveilige situatie in de vluchtelingenkampen en een groot gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen en sanitaire voorzieningen. Misschien wel het ergst van dit alles is de uitzichtloosheid van de situatie, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Het is hun gegund een beter leven te hebben! Daarom deze actie. Doe mee en geef! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland. 

Om deze kinderen te helpen, wordt de Kerk in Actie huis-aan-huis-collecte georganiseerd. Naast het helpen van de kinderen in Griekenland, wordt ook geïnvesteerd in de landen van herkomst. In de week van 22 t/m 27 november 2021 wordt er in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland aan de deur gecollecteerd. Om deze kinderen te helpen en omdat, zo blijkt uit de huis-aan-huiscollecte van vorig jaar, mensen van harte bereid zijn hiervoor te geven. 

Om de collecte tot een succes te laten worden, zijn er in Hengelo-Gld. collectanten nodig. De collectanten hoeven geen binding met de Protestantse kerk te hebben; het gaat om medemenselijkheid. Wie belangstelling heeft om collectant te worden, neemt contact op met coördinator Ap Luesink uit Hengelo-Gld., telefoon 0575- 464097 of aj.luesink@gmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden