Twee vrijwilligers planten een voortuin duurzaam in tijdens de Sociaal Groen-dag in het voorjaar. Foto: Present Bronckhorst

Twee vrijwilligers planten een voortuin duurzaam in tijdens de Sociaal Groen-dag in het voorjaar. Foto: Present Bronckhorst

Doe mee met Sociaal Groen

Algemeen

STEENDEREN - Present Bronckhorst organiseert op zaterdag 30 oktober van 9.00 tot 14.00 uur voor de tweede keer een Sociaal Groen-dag. Dit keer worden er tuinen opgeknapt in de Reseda- en Anjerstraat in Steenderen. Groepen vrijwilligers helpen op deze dag bij het duurzaam beplanten van de voortuinen van bewoners die dit om allerlei redenen niet zelf kunnen oppakken. Present organiseert de dag in samenwerking met Stichting Welzijn Steenderen, Sité, gemeente Bronckhorst en Steenderens Belang.

Met het project Sociaal Groen wil Present mensen met elkaar verbinden en buurten in Bronckhorst vergroenen. “We willen hier zoveel mogelijk mensen vanuit Steenderen bij betrekken”, vertelt Hilde Colenbrander, projectcoördinator van Present Bronckhorst, “Zodat mensen elkaar leren kennen en meer begrip voor elkaar krijgen.” Na de make-over van de tuinen worden er aan iedere bewoner vrijwilligers gekoppeld, die helpen bij het bijhouden van de tuinen. “Zo is er ook na de Sociaal Groen-dag nog contact. Na ongeveer anderhalf jaar is de tuin volledig onderhoudsarm en kunnen mensen het zelf bijhouden.”

Doe je mee?
Present is nog op zoek naar vrijwilligers die op 30 oktober mee willen doen met het opnieuw beplanten van tuinen en naar vrijwilligers die voor een afgebakende periode een tuin willen onderhouden. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk om een tuin te onderhouden en af en ondertussen een praatje te maken met de bewoner? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Sociaal Groen bij Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst, hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl of 06-15136687.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden