<p>Harmonie Nieuw Leven speelt bij Dorpshuis 't Lokaal in Olburgen. Foto: Mike de Boer</p>

Harmonie Nieuw Leven speelt bij Dorpshuis 't Lokaal in Olburgen. Foto: Mike de Boer

Kleintje Kermis grote belevenis

STEENDEREN – Moe maar voldaan waren de muzikanten van harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven na een middag muziek maken. Het Kleintje Kermis op 26 september was op meerdere fronten succesvol. Het publiek genoot van de gespeelde stukken en de muzikanten genoten ervan weer muziek te mogen maken voor publiek.

Door Liesbeth Spaansen

Vijf kleine concertjes stonden op het programma. Gekozen werd voor vijf kernen van de voormalige gemeente Steenderen, waar het orkest precorona altijd voorop liep in de kermisoptochten. In een aantal kernen konden de comités dit jaar wel een klein kermisprogramma bieden, maar konden de optochten niet doorgaan. De muzikanten gingen daarom op bezoek in die vijf kernen, zetten hun stoelen buiten neer, pakten hun muziekinstrumenten uit en speelden zo’n 20-25 minuten muziek. Daarna werd de boel weer opgeruimd. Dit ging bij elke volgende kern opnieuw, steeds met een ander programma.

Een wisselend aantal mensen luisterde naar de geboden concertjes, waar een Spaanse paso doble, Hollandse hits, Nederlandse popmuziek, Amerikaanse musical- en computeranimatiefilmmuziek en Armeense volksmelodieën voorbij kwamen. Sommigen zaten op een meegebrachte stoel te wachten, anderen kwamen aanwandelen of fietsen. Iedereen ging na afloop lachend weg.

Na te zijn begonnen op het Marktplein voor Café Heezen in Steenderen, streek het orkest neer in Olburgen bij Dorpshuis ’t Lokaal. Daar werd op klaargezette tafels en stoelen de lunch genoten, de vrijwilligers van het dorpshuis zorgde voor koffie en thee. De volgende stop was Bronkhorst, hier zaten de muzikanten aan het begin van ’t Hof. Ook nu stond koffie met koek klaar. Bij het Martinushuus in Baak speelde de harmonie naast de ingang, waar de tentoonstelling ‘Baak uit de Kunst’ werd afgesloten. Het laatste concertje was in Toldijk bij Café-Restaurant Den Bremer.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden