Foto: PR
Foto: PR

Kinderauto kopen, waar moet je op letten?

Is je kind binnenkort jarig en wil je iets speciaals geven? Dan is een kinderauto een heel goed idee! Dit is een cadeau dat je niet zomaar geeft. Je kind zal er ook nog eens jaren plezier van hebben. Hoe leuk als je kind in dezelfde auto rijdt die jij hebt? Ook daar kun je eens naar kijken! Veel automerken hebben ook kinderauto’s namelijk. Als je een kinderauto gaat kopen, waar moet je dan op letten? Wij hebben het op een rijtje gezet.

Welk merk

Allereerst kun je kijken naar wel merk je zou willen hebben. Ga je voor een oldtimer of juist een hele moderne auto? Je hebt echt allerlei soorten! Als je eenmaal weet welk merk je wil, dan moet je ook kijken welke kleur je voor je kind wil nemen. Blauw voor een jongen en roze voor een meisje? Of ga je voor een kanariegele Ferrari? Misschien is dat juist wel leuk! Hier kun je veel modellen en merken bekijken. Het is sowieso een goed idee om de auto in de lievelingskleur van je kind te nemen, dan weet je zeker dat je goed zit.

Hoeveel volt

De accu speelt een belangrijke rol bij de kinderauto. Je wil niet dat je kind veel te snel kan rijden, maar als je een auto met te weinig volt neemt, dan heb je kans dat ie op een grasveld niet echt vooruit komt. Het is handig om voor een 12 volt accu te gaan als je over het gras wilt rijden. Je kunt ook kijken naar 6 volt, die zijn geschikt voor op de weg! Wel moet ie dan verhard zijn.

Hoeveel personen

Hoeveel kids moeten er in de auto kunnen zitten? In de meeste gevallen is de auto voor één persoon geschikt. Soms heb je ook kinderauto’s waar twee kids naast elkaar kunnen zitten. Dit is wel erg leuk als je twee kids van ongeveer dezelfde leeftijd hebt. Bij een tweeling staat dit natuurlijk helemaal schattig. De meeste kinderauto’s zijn trouwens geschikt voor kids van 3 t/m 6 jaar. Als je er dus eentje koopt als je kind 3 wordt, dan kan ie er maximaal plezier van hebben de aankomende jaren.

Reviews

Je zou ook een kijkje kunnen nemen bij een aantal reviews, welke kinderauto nou het beste is. De een is wat sneller, de ander wat mooier. Door deze reviews te bekijken, kom je ook weer een stap verder.

Er zijn dus heel wat handige tips die je kunt volgen om tot de beste beslissing te komen. Een kinderauto is niet goedkoop, dus het is wijs als je alvast wat onderzoek doet! En zo weet je ook een beetje waar het over gaat als je naar een winkel zou willen. Ook zou je online een auto kunnen bestellen, er staan zoveel details vaak bij dat je een heel end komt. Het wordt in elk geval een onvergetelijke verjaardag als je een kinderauto geeft!

Dit artikel wordt u aangeboden door Car Kiddo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden