Wilma Aalderink (l.) en Tineke Oostland. Foto: Dikkie Garritsen
Wilma Aalderink (l.) en Tineke Oostland. Foto: Dikkie Garritsen

Leeskring neemt afscheid van trouwe leden

STEENDEREN - Na de lange coronaperiode kon de leeskring van Vrouwen van Nu afd. Steenderen eindelijk weer bij elkaar komen. Deze keer niet om een boek te bespreken, maar helaas om afscheid te nemen van een paar prominente leden die mede zorgden voor de organisatie en structuur van onze club. 

De voorzitter van Vrouwen van Nu, Wilma Aalderink kwam speciaal even langs om hen toe te spreken en zeer terecht in het zonnetje te zetten. Dit alles vergezeld van een mooie bos bloemen.

Allereerst Tineke Oostland, zij ontving de leeskring jarenlang gastvrij in haar huis, op de eerste maandag van de maand. Ook zorgde ze voor de boeken van de bibliotheek. Boeken ophalen, verspreiden en weer verzamelen en terugbrengen, een hels karwei. Helaas gaat zij de club nu verlaten. De leeskring zal haar uitgesproken mening over de diverse boeken zeer zeker gaan missen.
Alwine van Nie, Alwine zorgde voor de algehele leiding van de avond en besprak samen met de leden het boek aan de hand van vragen. Al die jaren zorgde ze voor een passend gedicht bij het boek. Een hele klus, maar een waardevolle en creatieve aanvulling op de boekbespreking. Haar inspiratie op de bijeenkomst zal zeer zeker gemist worden. Ook verzamelde ze vaak artikelen en recensies uit diverse kranten over het boek of de betreffende schrijver.
Naast Tineke Oostland en Alwine van Nie nam ook Diny Boogman helaas afscheid. Zij was al heel lang lid van onze leeskring, die al meer dan 40 jaar bestaat. Diny was een heel trouw lid en las de boeken zeer zorgvuldig en wist zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de discussie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden