<p>Walking Handball, een pilot van Bronckhorst bij handbalvereniging SV Quintus. Foto: HV Volendam</p>

Walking Handball, een pilot van Bronckhorst bij handbalvereniging SV Quintus. Foto: HV Volendam

Walking Handball: om samen te bewegen

HENGELO - Na een pilot is walking handball bij handbalvereniging SV Quintus sinds dit seizoen opgenomen in het reguliere aanbod van trainingen. Walking handball is een nieuwe beweegvorm,vooral gericht op dames en heren in de leeftijdsgroep 55+.

Walking Handball is een variant van handbal waarbij niet wordt gerend, niet gesprongen hoeft te worden en er geen direct contact tussen spelers plaatsvindt. Daarnaast speel je met een aangepaste bal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen. Naast (hand)balgerichte oefeningen is er ook aandacht voor circuittraining en spierversterkende oefeningen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen. Handbalervaring is niet noodzakelijk om deel te nemen.
Walking Handball, dat als pilot startte in februari 2020 in samenwerking met de combinatiefunctionaris sport van de gemeente Bronckhorst, maakt onderdeel uit van het totale trainingsaanbod van SV Quintus. De trainingen zijn in sporthal De Kamp aan de Sarinkkamp 7 in Hengelo Gld. op donderdags van 18.30 tot 19.30 uur onder begeleiding van een trainer.
Het is mogelijk een aantal keren gratis mee te trainen om walking handball te ervaren. Meer info staat op de site, of stuur een mail.


www.svquintus.nl 

info@svquintus.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden